Новини
Події

Народна майстриня з Хмельниччини віддала унікальні вишивки для благодійного аукціону

Неонілі Боричко – 83 роки. Вона майстриня-вишивальниця з села Правдівка, що у Хмельницькому районі. Нещодавно пані Неоніла віддала частину своїх вишитих картин для благодійного аукціону, який організовує ГО «Захист – об’єднання волонтерів».

Майстриня каже, що не може бути осторонь того, що відбувається в Україні.

З першого дня війни разом з односельчанами допомагала фронту. Ми ліпити вареники та пекли пиріжки для наших захисників. Зараз відчуваю, що маю продовжувати допомагати хлопцям і дівчатам на передовій, – розповідає Неоніла Боричко. – У свої вишиті картини я вкладаю душу і донедавна не планувала їх продавати. Це роблю вперше і не жалкую, адже це може хоча б трішечки допомогти українським військовим».

10 квітня у Хмельницькому обласному художньому музеї пройшла презентація проєкту «Вишивана Україна». Участь у проєкті взяли 10 активних жінок Хмельницького, які входять в “Коаліцію Хмельниччина: 1325”, представниці сектору безпеки та оборони, медійниці, громадські діячки. Учасниці отримали вишиті картини та на своїх сторінках у соціальних мережах проведуть благодійні лотереї.

  • Леся Стебло, громадська діячка, виконавча директорка ГО «Захист – об’єднання волонтерів» – картина «Натюрморт»
  • Катерина Луцик, ветеранка, голова ГО «Захист – об’єднання волонтерів» – картина «Вовчиця»
  • Тетяна Баєва, громадська діячка, голова ГО «Подільський центр Гендерна рада» – картина «Пташка»
  • Альона Мул, полковниця, керівниця Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області – картина «Калина»
  • Інна Глега, підполковниця, начальниця сектору комунікації ГУ Національної поліції в Хмельницькій області – картина «Тризуб»
  • Юлія Кучер, директорка телеканалу «Перший подільський» – картина «Батьківська хата»
  • Наталія Паляниця, редакторка телеканалу «Суспільне» – картина «Хліб»
  • Анастасія Ярова, депутатка Хмельницької міської ради – картина «Калина в глечику»
  • Майя Онищук, скрипалька, громадська діячка, директорка Хмельницького обласного науково-методичного центру культури та мистецтва – картина «Кали»
  • Оксана Кізаєва, представниця Уповноваженого ВРУ з прав людини – картина «Букет лілій».

Наразі тривають останні приготування до старту благодійної лотереї, умови якої опублікують на сторінці ГО «Захист – об’єднання волонтерів» у Фейсбуці та на сторінках учасниць.

Додамо, що майстриня Неоніла Боричко має ще чимало унікальних вишитих картин і готова їх віддати для шляхетної справи, аби допомогти воїнам. 

Фото: Ольга Нікітіна

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook