Новини
Кримінал

На Кам’янеччині браконьєри завдали збитків природі більше, ніж на мільйон гривень

У зловмисників вилучили 5 сіток загальною довжиною 774 метри, гумового човна, а також близько 600 рибин, серед яких і червонокнижні.

Вчора, 14 квітня, близько 22:00 на території Новоушицької тергромади під час патрулювання акваторії річки Дністер та прилеглих територій водні поліцейські спільно з місцевим шерифом та представниками Чернівецького рибоохоронного патруля виявили двох браконьєрів – місцевих жителів 24 та 37 років.

Зловмисники в період нересту за допомогою сіток та гумового човна ловили рибу в промислових масштабах. Браконьєрів виявили якраз тоді, коли вони припливли до берега з виловом.

У рибалок вилучили 5 сіток, гумового човна, а також близько 600 рибин (серед яких і червонокнижний вирезуб) та 55 раків.

У поліції Хмельниччини нагадують, що такси за незаконний вилов риби значно зросли, тож сума завданих навколишньому середовищу збитків склала понад 1 мільйон гривень.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook