Новини
Офіційно

На Хмельниччині розпочала роботу новостворена добровільна пожежна команда

Для Хмельницької області добровільні пожежні команди – це новий підхід до рятувальної справи, коли винятково добровольці громади складатимуть основу команди, яка спільно з рятувальниками забезпечуватиме пожежну безпеку. У складі новоствореної команди: дві жінки та п’ятеро чоловіків, які пройшли навчання у Польщі.

У день офіційного старту роботи Добровільної пожежної команди у селищі Стара Синява, поруч з добровольцями був присутній їхній наставник-вогнеборець Анджей Латусек. Саме він з колегами-добровольцями минулоріч навчав українців в Опольському воєводстві азам рятувальної справи.

Адаптуватися до українських щоденних викликів допомагали рятувальники ДСНС Хмельниччини. Рік тривала підготовка приміщення, де будуть базуватися добровольці і от нарешті – перший робочий день помічників рятувальників розпочато.

Добровольці новоствореного ДПК переконують: отримали від наставників досвід, який готові застосувати на практиці і стати у пригоді надзвичайникам області. На виклики виїжджатимуть новою технікою отриманою у користування від польських партнерів та у повному екіпіруванні.

Порівняно з сусідньою нам Республікою Польща – створення українських добровільних пожежних команд лише набирає обертів. Їхня основа – це свідомі, відповідальні, надійні місцеві жителі громад, які готові кинути виклик надзвичайним ситуаціям та вийти з поєдинку переможцями,наголошують у Хмельницькій ОВА.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook