Новини
Суспільство

Проєкт «Сталеві магнолії» реалізовуватимуть у Шепетівській міській територіальній громаді

Мета проєкту “Сталеві магнолії” – навчити вимушених переселенок та жінок із родин військовослужбовців вирощувати квіти й основ підприємницької діяльності. Крім того, учасницям проєкту допомагатимуть відновити власне ментальне здоров’я.

Ідея створення проєкту виникла з метою відновлення напрямку квітникарства і тепличного квіткового господарства, що існував у Шепетівці раніше. Крім того, вирішили підтримати у складний для всієї України час жінок, які є внутрішньо переміщеними особами, й жінок із родин військовослужбовців. Окрім отриманих знань з вирощування рослин, учасниці проєкту працюватимуть над відновленням власного ментального здоров’я.

Проєкт реалізовує громадська організація “Агенція сталого розвитку “Астар” у рамках програми “U-LEAD з Європою” на базі комунального підприємства “Шепетівське ремонтно-експлуатаційне підприємство”.

Як зазначають у Шепетівській міській раді, для участі у проєкті відбирають 40 учасниць. Це дві групи по 20 людей, одна – «практики», інша – «підприємиці». Обидві групи будуть вивчати  основи квітникарської справи й ландшафтного дизайну, але група «підприємиці» ознайомиться з правилами ведення бізнесу. Акцент буде робитися на те, як розпочати власну справу у тепличному господарстві. Все навчання безоплатне.

Щоб стати учасником проєкту «Сталеві магнолії» потрібно зайти у соціальні мережі громадської організації «Агенції сталого розвитку «Астар» або Шепетівської міської ради, знайти оголошення і Google-форму, залишити свою заявку. Вона дуже проста, має одне мотиваційне питання. Крім того, потрібно позначити свій статус і очікувати на дзвінок адміністративної команди проєкту.

Конкурсний відбір  відбуватиметься до 17 квітня. Під час відбору будуть  дивитися на мотиваційну складову і на відповідність категорій: ВПО і жінки з родин військовослужбовців.

Для проєкту «Сталеві магнолії» залучатимуть експерти з квітникарської справи і ландшафтного дизайну. Окремо з учасницями буде працювати кваліфікований професійний психолог.

Навчання відбуватиметься відповідно до розробленої програми. Учасниці проєкту матимуть три навчальні дні на місяць. У перші четвер і п’ятницю місяця вивчатимуть квітникарську справу і ландшафтний дизайн. У другий четвер місяця відбуватимуться заняття з психологом з метою реабілітації, відновлення ментального здоров’я і покращення психофізіологічного стану.

Планується, що перші заняття відбудуться 2-3 травня.

Упродовж реалізації проєкту для учасників відбудуться екскурсії в одне із тепличних господарств Хмельницького або Кам’янця-Подільського. Такі екскурсії потрібні, щоб, крім навчальної частини, показати учасницям, як все можна реалізувати в ідеальному варіанті на практиці.

Триватиме проєкт до кінця серпня. Після завершення навчального плану кожна з учасниць отримає сертифікат.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook