Новини
Здоров’я

Кератин для волосся: косметичні засоби та салонні процедури

Кератин – це фібрилярний білок, який є основним структурним матеріалом рогового шару шкіри, волосся й нігтів. У здоровій волосині його міститься приблизно 80%. І що вищий його вміст, то більша щільність стрижнів. Синтез білка в шкірі, шевелюрі, нігтях відбувається за схожим принципом – природне відтворення з подальшим накопиченням.

Зниження вироблення: основні причини

Кератин для волосся – це важливий будівельний матеріал, який синтезується у фолікулах. Уповільнення його вироблення пов’язане з різними причинами:

  • стреси та гормональні порушення;
  • занадто часте фарбування й освітлення;
  • постійне застосування приладів для сушіння й укладання у високотемпературних режимах без нанесення термозахисних засобів;
  • жорсткі дієти та незбалансоване харчування;
  • запальні процеси в організмі;
  • нестача вітамінів групи B, а також мінералів.

Візуально це проявляється підвищенням ламкості, розшаруванням кінчиків, зниженням рівня пружності та еластичності, появою тьмяності. Пасма стають неслухняними, погано піддаються розчісуванню й укладанню.

Як поповнити запаси

  • Корекція раціону. Є ціла низка продуктів, що здатні активізувати природне вироблення білка. Перше місце в цьому рейтингу посідає звичайне варене яйце, яке містить до 33% добової норми біотину (вітаміну B7), а також вітаміни A, B12, рибофлавін і селен. Високим вмістом біотину вирізняється яловича печінка. У 85 г відвареної яловичої печінки міститься 31 мікрограм біотину, а це 103% від добової потреби. Також рекомендується включити в раціон молочні продукти, м’ясо, лосось, манго, моркву, батат, різні види капусти, горіхи, насіння соняшнику.
  • Косметика для волосся з кератином. Найефективніший спосіб активізувати вироблення білка в фолікулах у домашніх умовах – це використання спеціальних масок. Вони відновлюють структуру пасом, усувають ламкість і тьмяність, збільшують щільність, живлять і зволожують. Кератин для волосся у складі шампунів і бальзамів надає приємного блиску, полегшує розчісування та стайлінг, усуває небажану хвилястість. Швидкий результат забезпечують спеціальні спреї, призначені для догляду за пасмами. До їхніх формул входять вітаміни, рослинні екстракти, кераміди, амінокислоти. Можливості найрізноманітніші. Це реконструкція пошкоджених ділянок, інтенсивний блиск, термозахист, антистатичний ефект, збільшення об’єму, усунення сухості, захист від ультрафіолету.
  • Кератинове випрямлення. Уперше цю салонну процедуру почали виконувати в Бразилії. Оскільки доводилося мати справу з дуже жорсткими пасмами, необхідний був спеціальний склад із потужною дією. Тому в рецептуру входить формальдегід. Він може подразнювати слизові оболонки очей та викликати алергічні реакції. Для такого випрямлення потрібен лише один сеанс, а результат зберігається тривалий час. Але випрямлення за бразильською методикою не підходить для ослаблених, тонких локонів. Американські виробники запропонували більш щадну рецептуру, до складу якої входять активні компоненти з делікатною дією. Кератин для волосся забезпечує тимчасовий ефект. Результат зберігається протягом 3-6 місяців. Але після виконання 2-3 салонних процедур, завдяки накопичувальному ефекту, він пролонгується до 8 місяців. Випрямлення не виконується під час вагітності та лактації, а також за наявності алергічних реакцій, астми, дерматологічних захворювань, алопеції, у разі пошкоджень шкіри голови. Для збереження та пролонгації результату застосовуємо безсульфатний шампунь, який використовуємо в тандемі з кондиціонером.

Пропоновані форми

До складу косметичних засобів, які можна замовити в мультирегіональному інтернет-магазині MAKEUP, входять білки тваринного та рослинного походження у звичайній або гідролізованій формі. Речовини тваринного походження отримані в результаті оброблення пір’я птахів, копит тварин або овечої вовни. Рослинні білки отримують з амінокислот, що містяться в сої, рисі, пшениці, кукурудзі. Обидва варіанти мають досить великі молекули, які осідають на поверхні стрижнів. Вони розгладжують рельєф, полегшують розчісування й укладання.

Гідролізований кератин для волосся – це хімічно зруйновані молекули білка до водорозчинного стану й дрібних розмірів. Вони легко проникають у глибину стрижнів, зменшують пористість і підвищують еластичність.


Реклама
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook