Новини
Бізнес

Чи дають кредити для жінок, мам та дівчат, які сидять в декреті?

Період вагітності та перші роки життя дитини можуть потребувати великих фінансових вкладень, які далеко не всі українські мами мають на руках. Тож, жінкам доводиться оформлювати кредити.

Не дивлячись на розповсюджений міф, хоч декретна відпустка не є офіційним видом зайнятості, це не робить жінок неплатоспроможними. Існує ряд банків та мікрофінансових організацій, які пропонують кредитні продукти спеціально для цієї категорії позичальниць. 

Переваги в оформленні кредиту для жінок в декреті

  1. Існують банки та МФО, що пропонують мамам кредитування за особливими умовами. Часто вони передбачають знижену процентну ставку. 
  2. Зазвичай, для отримання кредиту потрібен паспорт, ІПН та свідоцтво про народження дитини. Деякі банки можуть вимагати додаткові документи, наприклад, довідку про доходи з попереднього місця роботи, але на мам в декреті ці додаткові умови майже ніколи не розповсюджуються. 
  3. Кредит – можливість терміново отримати необхідну суму грошей на забезпечення комфортного життя дитини. 

Де найзручніше взяти кредит?

Вкрай рідко мами в декретній відпустці можуть дозволити собі “прогулянку” в банк заради оформлення позики. Важко витримати очікування в чергах та інші бюрократичні банківські процеси з дитиною на руках. На щастя, в Україні активно відбувається діджиталізація та будь-яка жінка може оформити кредит на карту онлайн. Існують мікрофінансові організації, що готові надати позику мамі в декреті без перевірки великої кількості документів та витрат часу й сил. 

Проте, важливо пам’ятати, що будь-які онлайн послуги несуть в собі певний ризик. Тому важливо декілька разів перевірити надійність кредитора та порівняти всі пропозиції на ринку. Також перед оформленням необхідно звернути увагу на процентну ставку, комісії та інші умови кредитування. Важливо оцінити, чи будете ви мати можливість в майбутньому виплачувати по кредиту. 

Альтернатива кредиту

Окрім оформлення позики, існують й інші варіанти отримати гроші дівчатам в декретній відпустці:

  • Державна допомога – допомога на дитину, малозабезпеченим сім’ям і т.п.
  • Програми підтримки мам. Деякі благодійні організації та державні установи пропонують програми підтримки, які включають фінансову допомогу, консультації та інші послуги.

Висновок

Ви маєте право на отримання кредиту, якщо відповідаєте вимогам кредитора. Не бійтеся звертатися за допомогою до банків та МФО, адже вони можуть допомогти вам покращити своє фінансове становище.


Реклама
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook