Новини
Культура

Хмельницький ансамбль танцю «Подолянчик» відзначив 60-річчя (ФОТО)

Народний художній колектив ансамблю танцю «Подолянчик» було створено восени 1964 року. Спершу це був гурток, який відвідувало 16 осіб, але згодом колектив перетворився на велику родину, яка налічує близько 300 дітей віком від 6 до 17 років, а також сотні випускників. Колектив добре відомий у рідному місті Хмельницькому, у всій Україні та знаний за кордоном. 

Заснував художній колектив заслужений вчитель України Юрій Гуреєв. Його метою було ознайомлення хмельничан з кращими зразками дитячої та юнацької творчості України. Зараз справу батька продовжує Іван Гуреєв.

18 квітня у стінах Хмельницького обласного музично-драматичного театру імені Михайла Старицького відбувся святковий концерт ансамблю. Яскравий та патріотичний захід об’єднав не лише вихованців «Подолянчика», а й численних випускників, батьків та гостей, які адресували колективу та його керівнику слова вітання та вдячності за популяризацію української культури, українського народного танцю.

На сцені вирувало яскраве патріотичне дійство, яке не залишило байдужим нікого.

Не обійшлось без благодійності. Учасники колективу та особисто художній керівник постійно  допомагають славним Збройним Силам України. На концерті Іван Гуреєв передав волонтерам ГО «Захист – об’єднання волонтерів» 6 000 гривень, які діти-артисти зібрали під час Шевченківських днів. Також усі бажаючі  мали можливість зробити внесок у благодійну скриньку. Як повідомили волонтери, загалом «Подолянчик» та його друзі задонатили 22 344 гривні. Ці кошти будуть направлені на закупівлю зарядних пристроїв для військових. 

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook