Новини
Інфраструктура

У головному парку Хмельницького капітально ремонтують фонтан (ФОТО)

Минулий рік запам’ятався мешканцям Хмельницького сухими фонтанами у центрі міста, на алеї біля кінотеатру ім. Шевченка. У сквері Шевченка фонтан працював, хоча там, за наявності дерев, він мав більше декоративну, ніж освіжаючу функцію. Минулого ж року на утримання фонтанів у Хмельницькому виділили 2,5 мільйона гривень, що викликало бурхливе обговорення серед хмельничан. Ймовірно, частина цих коштів мала піти на ремонти фонтанів на алеї біля кінотеатру ім. Шевченка, зокрема, на фонтан із кулею, що не працює вже кілька років. Йшлося також про те, що реконструкції потребує і головний фонтан у парку ім. Чекмана. До нього руки у комунальників “дійшли” лише цього року.

Активність комунальників біля фонтану у центрі парку ім. Чекмана побачили днями хмельничани. Фото виклали у соцмережах. Судячи з побаченого, роботи запланували масштабні: у чаші фонтану демонтували все внутрішнє плиткове покриття.

Фото: Віктор Карван

Інформації про те, які роботи виконуються, з якої причини та на яку суму, у вільному доступі немає. Тобто цієї інформації немає на сторінках Департаменту інфраструктури міста Хмельницького, яких є дві, і жодна з яких не працює так, як слід: на одній з початку року було три публікації, на іншій – інформація не оновлюється з червня минулого року. Про це не пише заступник Хмельницького міського голови, він же – директор департаменту інфраструктури. Про це не пишуть на сторінці міської ради. Немає про ці роботи інформації і на сторінці КП “Парки і сквери м. Хмельницького”, яке зазвичай бере на себе витрати з облаштування підзвітної території. Можливо, ця інформація є десь на офіційній сторінці Хмельницької міської ради, але знайти її там – ще той квест, зважаючи на складність структури сайту та пошуку інформації на ньому.

Хмельничанин Віктор Карван, який виклав фото фонтану, пригадує його реконструкцію, що почалася у 2016 році та коментує ремонт сучасний:

Нічого особисто… лише є питання до Команди С… Це що такі принципи господарювання? … перші скріншоти 2016 рік, останні фото квітень 2024 року парк Чекмана, місто Хмельницький. Скільки знову витратять коштів на черговий ремонт під час війни? “Пиляйте, Шура, пиляйте…. він золотий!” – просто в тему крилата фраза з “Золотого теля”…

8 років тому реконструкція фонтану обійшлася міському бюджету у 684 тисячі гривень. Плитка, якою тоді викладали фонтан, ймовірно, була гранітна.

Хмельничанам, схоже, наразі не до фонтанів. Грунтовний коментар під дописом аж один:

Якось і з фонтанами не склалося. Всі вони дуже спрощені, примітивні та нецікаві! А цей в парку ще й звук має надокучливий та гучний замість тихого заспокійливого. Краще би відреставрували на площі, хоча ні, ці «ПроФФессіонали» за що не візьмуться, то все тільки спаскудять і грошей купу витратять!

Вісім років для фонтану без ремонту – багато це чи мало? І що мало б статися з фонтаном, щоб його так капітально взялися ремонтувати? Ті, хто виділив на це кошти, могли б пояснити, однак…

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook