Новини
Надзвичайні події

Через поодинокі “шахеди” на Хмельниччині вночі двічі оголошували повітряну тривогу

Після комбінованої повітряної атаки в ніч на 27 квітня, наступної ночі, на 28 квітня, мешканці Хмельниччини, принаймні ті, які реагують на сирени та повідомлення про небезпеку в мобільних додатках, знову не спали. Двічі в області лунали сирени через загрозу ударних безпілотників, які заходили на Хмельниччину з південного та північного напрямків. Обидва “шахеди”, попередньо, збили сили ППО області.

У першу хвилю через низку областей України рухалися, попередньо, 4 “шахеди”. Один з них з території Вінницької області зайшов у південну частину Хмельницької області, на Кам’янеччину. Повітряна тривога в області тривала з 22.44 до 23.32. Ймовірно, на півдні області ворожий дрон і було збито – у місцевих соцмережах повідомляли про вибухи. І досить скоро після цього Хмельниччині дали відбій повітряної тривоги. Але ненадовго.

О 01.22 у Повітряних силах ЗСУ повідомили про рух “шахеда” територією Черкаської області. Далі за вже “традиційним” маршрутом безпілотник рушив межею Вінницької та Житомирської області, після чого зрештою також залетів на Хмельниччину. Протягом години (від 02.37) про пересування ворожого безпілотника нічого не було чути, мешканці Старокостянтинова у коментарях допитувалися, куди поділася летюча приблуда, яка, попередньо, рухалася в напрямку їхнього міста, аж поки о 03.39 в Повітряних силах ЗСУ повідомили, що

БПЛА на Хмельниччині курсом на Старокостянтинів!

Далі все було досить швидко: о 03.44 в старокостянтинівській спільноті повідомили про роботу ППО, о 03.47 в додатку єТривога повідомили про вибухи на Хмельниччині, і о 03.54 на Хмельниччині вдруге за ніч повідомили про відбій тривоги.

Офіційна інформація, як зажди, буде згодом, у повідомленнях Хмельницької ОВА.

Не виключено, що це не остання тривога цієї ночі, яка вже переходить в ранок, оскільки станом на 04.22 нова група шахедів поблизу Миколаєва рухається в північно-західному напрямку.

ДОПОВНЕНО: У Хмельницькій ОВА повідомили про те, що вночі сили ППО ЗСУ в області знищили один ворожий БпЛА. Звернень щодо загиблих, травмованих чи пошкодження майна наразі не надходило.

Також загальна інформація щодо відбиття нічної атаки від Повітряних сил ЗСУ

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook