Новини
Духовність

На Великдень на Хмельниччині, ймовірно, зменшать тривалість комендантської години

У розпорядженні керуючого Хмельницькою єпархією йдеться про відправлення великодніх богослужінь в умовах воєнного стану. Судячи з оприлюдненого документа, комендантська година в ніч на 5 травня буде скорочена.

Минулого року кожна область України на власний розсуд приймала рішення щодо того, скасовувати чи ні у Великодню ніч комендантську годину. Зрештою, на Хмельниччині її скоротили на дві години.

Ймовірно, так само буде й цього року. До Великодня залишився тиждень. Поки що офіційної інформації від влади щодо тривалості комендантської години не публікували. Однак, судячи з розпорядження Архієпископа Хмельницького і Шепетівського Павла, як і минулого року, вона триватиме 3 години замість 5.

Уставні пасхальні богослужіння проводити, не порушуючи визначень комендантської години, яка 5 травня 2024 року триватиме з 00:00 до 03:00, – зазначено у документі, опублікованому на сторінці Хмельницької Єпархії Православної Церкви України

Також у документі йдеться про вжиття безпекових заходів для проведення пасхальних богослужінь з дотриманням рекомендацій органів місцевої влади та забезпечення доступу до укриттів у випадку оголошення повітряної тривоги.

Однак, якою буде тривалість комендантської години у великодню ніч, офіційно мають повідомити у Хмельницькій ОВА.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook