Новини
Події

Заняття із самооборони організували для дівчат-підлітків у Хмельницькому (ФОТО)

Цими вихідними у місті Хмельницькому відбулось заняття з самооборони, організоване громадською організацією «Дівоча рада Хмельниччини» спільно з управлінням Національної поліції Хмельницької області. Мета заходу – опанувати ключові прийоми самооборони.

Участь у занятті взяли дівчата-підлітки віком від 12 до 18 років. Майстер-клас провела  чемпіонка світу з самбо, бійчиня роти поліції особливого призначення Олена Гарбарець.  Вона показала елементи самооборони для дівчат та алгоритм дій у кризових ситуаціях, зокрема – при нападі зловмисника. На практичному занятті спортсменка показала технічні прийоми переміщення, звільнення від захватів, виконання прийомів самооборони в стійці.

Небезпека може чатувати звідусіль. Особливо це стосується юних дівчат. Тому необхідно знати прийоми впливу, захисту, методи дезорієнтації нападника і знати як можна допомогти собі, щоб зберегти своє життя, – прокоментувала Олена Гарбарець.

Поліцейська радить дівчатам та жінкам займатися спортом, зокрема єдиноборствами. Для жінок, які частіше стають об’єктами агресії, знання технік самозахисту може бути дієвою зброєю в боротьбі за власну безпеку. Вміння відстояти себе може надати їм впевненості і захисту у небезпечних ситуаціях, а також допомогти уникнути потенційних загроз.

Я прийшла сюди, адже тема самозахисту, самооборони є важливою для всіх. Варто про це частіше говорити, нагадувати собі, щоб в стресових ситуаціях знати як діяти», – поділилася учасниця заходу Софія Бабій.

«Олена  Гарбарець  розповіла основи самооборони, елементарні прийоми, які може зробити будь-яка людина. Також обговорили конкретні випадки та прийоми, які можна застосовувати. Вона показала, що будь-хто може дати відсіч зловмиснику і мати шанс, щоб втекти, – прокоментувала учасниця заняття, членкиня «Дівочої ради Хмельниччини» Аліна Стебло. –  На мою думку, такі заходи мають бути обов’язковими для дівчат, адже доки є проблема, нам потрібно з нею боротися. Звичайно, найкращий варіант – не вступати в конфлікт, але кожна дівчина має знати, що робити в таких ситуаціях».

Дівчата-учасниці мали змогу попрактикувати вправи самооборони, а також під час бесіди з речницею управління національної поліції Інною Глегою обговорили типові ситуації, в яких дівчата-підлітки можуть опинитися під час прогулянок в малолюдних місцях. Найперше, що радить поліціянтка – оцінити ситуацію з погляду ризиків. Як зазначає Інна Глега, правильна підготовка та навчання можуть стати вирішальними у моменти небезпеки.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook