Новини
Культура

Виставу Хмельницького драмтеатру показали у Польщі та Іспанії

Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр імені Михайла Старицького реалізував проєкт «Гастролі інтерактивної арттерапевтичної вистави-перформансу «Маріуполь. #Надія_на_світанок” з семінаром-дискусією з питань відновлення психоемоційного стану українців та початку відбудови України за допомогою європейських партнерів Фундації масових видовищ (м. Краків, Польща) та Української Асоціації «Джерело» (м.Барселона, Іспанія).

За сюжетом вистави, її події відбуваються в укритті металургійного заводу «Азовсталь» у місті Маріуполь. Тут збираються люди різного віку (від 16 до 80), різного соціального та економічного статусу, а головне, абсолютно різного культурного рівня та політичних уподобань. Усім їм доводиться пройти через страшні випробування, які приготувала війна, заради того, щоб разом будувати майбутнє нашої країни.

У рамках закордонних гастролей 23 квітня 2024 року в місті Кракові (Польща) відбувся показ вистави «Маріуполь. #Надія_на_світанок» та семінар-дискусія з питань відновлення психоемоційного стану українців та початку відбудови України. А протягом трьох днів, 25, 26 та 27 квітня виставу «Маріуполь. #Надія_на_світанок» побачили в місті Барселона (Іспанія).

Проєкт співфінансується програмою «ZMINA: Rebuilding», створеною за підтримки Європейського Союзу в рамках спеціального конкурсу заявок на підтримку українських переселенців та українського культурного і креативного секторів, за підтримки МБФ «ІЗОЛЯЦІЯ», Trans Europe Halles та Malý Berlín, повідомляють у Хмельницькій обласній раді.

Цілі проєкту:

  • звернути увагу глядачів на важливість відновлення психоемоційного стану українців, як основу для майбутньої реконструкції українських міст, як домівок українців, які зараз розкидані по всьому світу;
  • поділитися з партнерськими організаціями досвідом використання арттерапії в театральному мистецтві;
  • мотивувати українців, які зараз перебувають в Іспанії та Польщі, повернутися в Україну для її подальшої відбудови;
  • на прикладі реконструкції Маріуполя, що зображено у виставі, мотивувати польських та іспанських потенційних інвесторів, архітекторів та інших спеціалістів до відбудови України.

Мета проєкту: 

  • привернути увагу закордонної громадськості до актуальних проблем України та її громадян.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook