Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому триває реконструкція найстарішого торговельного центру міста (ФОТО)

Капітальний ремонт ТЦ «Дитячий світ» у Хмельницькому стартував п’ять місяців тому. За цей час завершили утеплення та оздоблення фасаду із двору та лівого крила від центрального входу в будівлю. Зараз підрядники працюють над правим крилом: обкладають теплоізоляційним матеріалом та шпаклюють. Планують завершити за два тижні. А далі перейдуть до портика — облицювання головного входу в торговельний центр.

Про хід робіт з реконструкції “Дитячого світу”, який здійснюється у межах проєкту «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів» за фінансування уряду Німеччини, розповіли у Хмельницькій міській раді.

Одночасно з оновленням правого крила майстри працюють на даху – утеплюють покрівлю екструдованим пінопластом. Загальна площа – майже тисяча метрів квадратних. Згодом цю терасу зможуть використовувати як відпочинкову зону.

На другому поверсі цього тижня завершили встановлення автоматичної системи пожежогасіння: датчиків, що повідомляють про загоряння, та спринклерів, які розприскують воду під час займання.

Торговельну залу облаштували так званими фермами — металевими каркасами для скляних перегородок. Вітрини уже доставили, тож будівельники збираються їх встановлювати.

Сантехніки завершують обладнання вбиралень на другому поверсі торговельного центру, зокрема спеціальних — для маломобільних людей. Сюди зручно буде дістатися безбар’єрним ліфтом, який уже працює. На даху теж встановили двері з ліфта без порогів, аби люди на кріслах колісних чи батьки з дитячими візками могли відвідувати терасу.

Станом на початок травня роботи виконані приблизно на 85%. Завершення ремонту заплановане орієнтовно на середину літа.

Проєкт імплементується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH спільно з Програмою розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook