Новини
Офіційно

За розголошення інформації, що підриває авторитет ЗСУ, мешканці Хмельниччини можуть потрапити за ґрати

Служба зв’язків з громадськістю Хмельницького обласного ТЦК та СП попередила про кримінальну відповідальність за дії, що можуть призвести до розкриття методів призиву на військову службу та можуть підірвати авторитет Збройних сил України у суспільстві.

У повідомленні йдеться про поширення інформації в соціальних мережах інтернет, спільнотах месенджерів щодо місця перебування, пересування військовослужбовців ТЦК Хмельницької області під час виконання ними заходів оповіщення військовозобов’язаних громадян. Що, своєю чергою, може призвести до розкриття форм та методів виконання завдання з призиву на військову службу для захисту України, а також призводить до підриву авторитету Збройних Сил України у суспільстві.

Такі діяння містять ознаки складу злочину, передбаченого частиною 1 статті 114-1 Кримінального кодексу України, а саме: перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період, що виражаються у втручанні в цю діяльність, створенні перешкод, перепон, спрямованих на недопущення, припинення чи заборону проведення окремих дій підрозділами ЗСУ та іншими військовими формуваннями, прийняття тактичних чи стратегічних рішень керівництвом або особовим складом зазначених підрозділів задля ускладнення або унеможливлення здійснення законної діяльності ЗСУ та іншими військовими формуваннями або істотному зниженні її ефективності. За такі дії передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі від 5 (п’яти) до 8 (восьми) років.

Читайте також: На базі Славутського ЦНАПу проводитимуть зустрічі з рідними військовослужбовців та ветеранами

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook