Новини
Інфраструктура

Увечері на Хмельниччині можливі відключення світла у деяких споживачів

Після чергового масованого ракетно-дронового удару в Укренерго повідомили про те, що у випадку збільшення обсягів споживання у вечірній час доведеться вдатися до відключення споживачів, як останнього інструменту для збалансування енергосистеми. У “Хмельницькобленерго” уточнили, про яких саме споживачів йдеться.

Нагадаємо, в ніч на 8 травня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БпЛА. Загалом ворог застосував 76 засобів повітряного нападу – 55 ракет та 21 ударний безпілотник. У Повітряних силах ЗСУ повідомили про знищення 59 повітряних цілей:

  • 33 крилаті ракети Х-101/Х-555;
  • 4 крилаті ракети «Калібр»;
  • 2 керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69;
  • 20 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136».

Ворог завдавав ударів по енергетичній інфраструктурі у Львівській, Вінницькій, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській областях. Пошкоджень зазнали об’єкти генерації. Також російські «шахеди» пошкодили обладнання одного з об’єктів «Укренерго» в центральному регіоні. Станом на ранок споживачі в цьому регіоні були заживлені за резервними схемами.

У “Хмельницькобленерго” закликали ощадливо використовувати електроенергію в період пікового навантаження – з 18.00 до 23.00.

Щодо відключень електроенергії споживачам по всій Україні, яке зранку анонсували в Укренерго, то, як уточнили в енергетиків Хмельниччини, йдеться про можливе знеструмлення об’єктів промисловості.

Цей графік не розповсюджується на критичну інфраструктуру та побутових споживачів! наголосили у “Хмельницькобленерго”.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook