Новини
Здоров’я

Платформа донорства крові шукає волонтерів у Хмельницькому

Платформа ДонорUA, що популяризує та розвиває донорство крові в Україні, шукає волонтерів у Хмельницькому. В місті плануються тематичні заходи, зокрема виїзні донації, де люди здаватимуть кров.

Чому це важливо?

Ще до повномасштабної війни в Україні 2/3 пацієнтів, які потребують переливання крові, не отримували його вчасно або взагалі. Після російського вторгнення у 2022 році потреба у крові зросла орієнтовно на 60%.

Для потреб фронту донорську кров везуть з усієї України, тому здавати її важливо в будь-якому місті. Вчасне переливання крові на 60% здатне знизити смертність від поранень. Тому запас крові має бути у бойових медиків постійно.

Також запас крові має бути сформований у цивільних лікарнях. Якщо росіяни обстрілюють житлові квартали чи цивільну інфраструктуру, поранених рятувати слід одразу – на пошук донорів уже не буде часу.

Окрім того, залишаються і пацієнти з «мирними» потребами: діти та дорослі з онкозахворюваннями, мами з важкими пологами, постраждалі від нещасних випадків, пацієнти під час операцій.

Кожна донація крові може подарувати надію трьом пацієнтам. Але підтримувати донорський рух можна не лише кров’ю — будь-яка допомога рятує життя.

Якщо ви можете здавати кров — реєструйтеся за посиланням.

Якщо ви не можете бути донором, але хочете долучитися до порятунку життів, заповнюйте форму за посиланням.

Довідково: ДонорUA — єдина професійна система рекрутингу та координації донорів крові. Підтримує роботу 22 центрів крові, співпрацює з МОЗ, УЦТК, ВООЗ, Міжнародним комітетом Червоного Хреста та Global Blood Fund. На сьогодні база ДонорUA налічує понад 165 000 донорів. Понад 7 700 пацієнтів адресно отримали допомогу завдяки платформі, а на пошук донора для конкретного пацієнта витрачається не більше 20 хвилин.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook