Новини
Дозвілля

Колір позаземного життя фіолетовий: неймовірне відкриття вчених

Коли йдеться про позаземне існування, одразу уявляються світи, що зовні схожі на Землю. Але існують думки, що далекі населені планети виглядають зовсім по-іншому. Вчені складають своєрідний регістр різних типів життя, щоб зрозуміти, який вигляд мають населені форми на відстані сотень тисяч світлових років.

Суть дослідження

Американський університет SETI видається некомерційною дослідницькою структурою, що займається пошуками позаземного життя, складається з трьох центрів, зокрема імені Карла Сагана – американського астронома українського походження. Освітня установа займається астрономією, астробіологією, іншими космічними науками. Гості онлайн казино Ель Слотс, розважаючись безплатно на ігрових автоматах космічної тематики, також проводять свої дослідження в далеких куточках Всесвіту, намагаючись виявити братів по розуму. Коли відвідувачам це вдається, гемблери отримують бонуси, призи та виграші.

Нове дослідження вчених Центру Сагана, приділило увагу земним формам існування, але не домінантним. Наприклад, існування деяких мікроорганізмів проходить в умовах, де живі істоти не можуть перебувати. Говорячи про звичні рослини Землі, перші містять хлорофіл, що наділяє листя зеленим кольором.

Однак фотосинтезувальні мікроорганізми, що розмножуються в умовах критичного дефіциту сонячних променів, зазвичай передають фіолетовий колір, для повного використання інфрачервоної області діапазону. Але й більшість зоряних скупчень Чумацького Шляху сильно відрізняються від нашої зірки — Сонця. Майже 80% світил виділено в групу червоних карликів. Отже, колірна чутливість бактерій, що розмножуються на планетах, поруч із подібними зірками, також має відрізнятися.

Бактерії – головне

Чому так важливо надати значення подібним мікроорганізмам? Зеленого відтінку, характерного земній флорі, надають ціанобактерії — синьо-зелені водорості. Фактично, рослинні зелені пластиди уявляються своєрідними симбіотичними ціанобактеріями, які перебувають у клітинах рослинності сотні мільйонів років, еволюціонували одночасно з рослинами. Далекі планети, що мають інше колірне випромінювання, можуть нагороджувати подібні бактерії фіолетовим відтінком, що робить колір екзопланет подібним.

Нове дослідження Центру характеризується такими аспектами:

  • вчені виділили понад 25 видів різних мікроорганізмів;
  • бактерії наділені фотореєстраторами — біологічними пігментами, що збирають енергію світла;
  • мікроорганізми залучають в основному інфрачервоний і суто червоний колір, причому не відбувається виділення кисню;
  • створено ймовірні моделі з рослинністю фіолетового відтінку, внаслідок присутності таких бактерій;
  • пігментація має досить яскравий вигляд, щоб спостереження за подібними небесними тілами відразу характеризувало наявність або відсутність ознак первинного життєвого середовища.

Також, на думку експертів, фіолетові екзопланети більш схильні до появи життя порівняно із зеленими.


Реклама
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook