Новини
Екологія

Хмельницький центр управління відходами прийняв близько трьох тисяч відвідувачів

Центр управління відходами у мікрорайоні Ракове, що у Хмельницькому працює з жовтня 2023 року. Наразі Центр приймає понад двадцять відвідувачів щодня. Тут безплатно приймають 13 видів відходів: пластик, макулатура, склобій, батарейки, зелені відходи та будівельні матеріали. Крім того, сюди часто привозять вживаний одяг. Охочі можуть безплатно брати одяг та інші речі, привезені на утилізацію. Мешканці міста приносять техніку та меблі, що стає в нагоді для тих, хто потребує.

Як зазначає обліковиця Валентина Романюк, хмельничани вже добре розуміють необхідність сортування і здебільшого роблять це самостійно.

Спочатку люди приїжджали як на екскурсію подивитися. Зараз набагато краще, люди розуміють, що потрібно, щоб був порядок, — говорить Валентина для журналістів ТРК “Місто“.

Вона також зазначає, що багато школярів та вихованців дитячих садків приходять на екскурсії до центру.

Місцева мешканка Тетяна Гальчук, яка живе у мікрорайоні Ракове, підтверджує зростання інтересу до сортування сміття серед місцевих жителів, особливо серед молоді.

Прогулюючись біля будинку, дуже часто бачу, як під’їжджають автомобілі, і хмельничани виносять свої сумки з одягом та побутовою технікою, — зазначає Тетяна.

Жінка працює у школі і сама активно займається сортуванням сміття і навчає цього своїх дітей.

З початку цього року Центр управління відходами відвідали близько трьох тисяч хмельничан. Він працює щоденно з 8:00 до 19:00, забезпечуючи можливість жителям Хмельницького активно долучатися до сортування та утилізації відходів.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook