Новини
Дозвілля

Кам’янець-Подільський відзначає День міста

“Збираємо донати на дрони та гармати!”, – саме під таким гаслом місто Кам’янець-Подільський цьогоріч святкує свій День народження. Як зазначають у міській раді, на усіх заходах збирали допомогу для підтримки ЗСУ.

У рамках святкування проходить низка заходів. Зокрема, для кам’янчан виступив Сергій Василюк, лідер українського фолк-метал-гурту “Тінь Сонця”. Артист закликав долучитися до допомоги для закупівлі комплектуючих до fpv-дронів.

Також, вперше до міста завітали представники руху Maker Faire, які демонструє витонченість, різноманіття та винахідливість мейкерської спільноти. Фестиваль креативності об’єднав різні напрямки: від робототехніки та 3D-друку до оригінальних шкіряних виробів та унікальної вишивки – учасники події продемонструють найсвіжіші та найбільш креативні проєкти. Відвідувачі мали можливість не лише переглянути виставку, але й взяти участь у майстер-класах, лекціях та різноманітних інтерактивних заходах.

У сквері «Гунські криниці» Молодіжний центр приєднався до флешмобу “Стрічка єднання”. На заході декламували вірші українських поетів, слова віршів були написані на стрічці, яка об’єднала усіх перехожих. Кожен отримав частину стрічки, яка є символом єдності та підтримки. Водночас та у тому ж місці відбувся Garage sale з фотозонами для творчих фото, зоною для відпочинку, з інтерактивними зонами з баланс бордом, спай-болом, стіною для малювання графіті та локацією для настільних ігор і спілкування.

Юні танцюристи колективу Adjanta Dance Studio подарували глядачам імерсивне театральне музично-танцювальне шоу «Вишите коріння», яке розкрило українські традиції, красу вишитої сорочки.

Також відбувся ІІ регіональний фестиваль інструментального мистецтва «BRASS FEST PODILYA» -2024, благодійна патріотична акція в підтримку ЗСУ, в якому взяли участь військові духові оркестри, духові оркестри, ансамблі, малі виконавські форми, окремі виконавці на духових інструментах з Львівської, Хмельницької області, з громад Кам’янець-Подільського району.

“Цьогоріч День народження Кам’янця-Подільського збігається з 650-ю річницею отримання Магдебурзького права. Це ще один доказ того, що наші традиції міцні, а дух непереможний. З Днем міста, любий Кам’янець. З Днем міста, кам’янчани”,привітав містян Михайло Посітко, очільник Кам’янця-Подільського.

Наразі у міській раді прозвітували про передачу військовим 2 квадрокоптерів DJI Mavic 3 PRO RC та 3 блоків багатоканальної швидкої зарядки “Bandera Power 610S”. Загальна вартість передачі 311 156 гривень, які вдалось зібрати в межах святкування Дня міста.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook