Новини
Суспільство

У Хмельницькому пробігом нагадали про військовополонених

“Не мовчи – полон вбиває” – під таким гаслом, вчора, 18 травня, в місті Хмельницькому пройшов пробіг-нагадування про другу річницю виходу захисників та захисниць гарнізону Маріуполя із заводу “Азовсталь” в так званий “почесний полон”.

Учасники, яких було понад сотня, зібрались у парку імені М.Чекмана. Серед них: родини полонених та безвісти зниклих військовослужбовців, ветерани та діючі військові, місцеві спортсмени, небайдужі хмельничани та гості міста.

Перед забігом організатори оголосили мету пробігу – нагадати суспільству про проблему призупинення обмінів полоненими, відсутності зв’язку з їхніми рідними, про неможливість достукатись до міжнародних організацій-гарантів дотримання домовленостей з ворожою стороною.

“Гарнізон Маріуполя – це азовці, морпіхи, прикордонники, поліція, медична служба. Це десятки підрозділів і тисячі військових. Україна виконала свої зобов’язання, але ворог – цинічний і підступний, не збирається тримати своє слово. І ми, рідні військовополонених, вже понад два роки чекаємо бодай звістки про наших близьких”, – говорить мати азовця Світлана Свідерська-Лоб.

Організатори нагадали, що спільнота родин, які понад півтора року збираються щоп’ятниці в центрі міста на акції “Поверніть Героїв з полону”, об’єднує рідних, військові яких приналежні до різних підрозділів, а також це не лише родини полонених, а й зниклих безвісти протягом двох років війни.

“Пробіг – це шанс ще раз нагадати, що наша боротьба за кожного захисника та захисницю триває. Це можливість запустити інформаційну хвилю в соціальних мережах, поінформувати якомога більше людей в Україні та за кордоном про звірства російської федерації. Тому дуже важливо фотографувати, знімати відео, писати про такі ініціативи і поширювати інформацію. Це також можливість знайти тих, хто теж опинився в такій складній ситуації і потребує підтримки”, – говорить співорганізаторка акцій “Поверніть Героїв з полону” Леся Стебло.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook