Новини
Здоров’я

Спалах вітряної віспи на Хмельниччині: зареєстровано понад 2000 випадків

У Хмельницькому та області зафіксовано спалах вітряної віспи. Наразі зареєстровано вже 2213 випадків, з яких 603 — у місті. Цей показник перевищив кількість захворілих за весь 2023 рік.

За словами Ольги Дурдас, лікарки-дитячої інфекціоністки, у Хмельницькій інфекційній лікарні наразі перебувають двоє хворих із тяжким перебігом хвороби.

“Минулого тижня було виписано чотирьох пацієнтів. Хворі з легким перебігом хвороби проходять лікування у сімейних лікарів. Захворювання характеризується висипаннями і лихоманкою. Інкубаційний період триває від 11 до 21 дня. Діти грудного віку та підлітки найгірше переносять хворобу. Перебіг захворювання залежить від імунітету пацієнта”,повідомила медикиня журналістам “Першого Подільського”.

Симптоми вітряної віспи:
– висипка у вигляді пухирців, що зудять (таких пухирців у хворої людини може бути до 500)
– лихоманка (підвищення температури тіла до 38 С й вище)
– головний біль
– відчуття втоми

Зазвичай симптоми захворювання тривають близько тижня і завершуються одужанням та формуванням пожиттєвого імунітету. Проте в окремих випадках можливі ускладнення.

Єдиним специфічним методом профілактики є вакцинація. Вакцинації підлягають діти з 9-місячного віку, але ця вакцина входить до рекомендованих, а не тих, що фінансуються державою. Зараз кількість бажаючих вакцинувати своїх дітей збільшилася, повідомляють у лікарні.

Лікарі радять слідкувати за здоров’ям своїх дітей і при появі перших симптомів звертатися до медзакладів.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook