Новини
Дозвілля

Благодійний забіг «Братерство сталевих 2.0» відбувся у Хмельницькому

Задля підтримки наших захисників, зокрема Сил спеціальних операцій, воїни якого виконують стратегічно важливі місії на усіх напрямках фронту, та з метою вшанування пам’яті загиблих у боротьбі за незалежність України у суботу, 25 травня, відбувся другий благодійний забіг «Братерство сталевих». Зібрані під час цього благодійного заходу кошти будуть спрямовані на закупівлю FPV-дронів.

Організаторами забігу виступили Хмельницька обласна рада, управління молоді, фізичної культури і спорту обласної військової адміністрації, обласний науково-методичний центр культури і мистецтва, спортивний клуб FlashRun.

Перед початком забігу його учасники хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів, цивільних громадян та дітей, які загинули внаслідок російської агресії, а також провели енергетичну руханку.

Дух згуртованості, емоційного піднесення, наснаги та непохитної віри в українську Перемогу – такий настрій відчували учасники благодійного забігу. Серед них – керівництво  обласної ради та працівники виконавчого апарату, представники обласних комунальних закладів, освіти, охорони здоров’я, культури, соціального спрямування, госпрозрахункових підприємств облради, військові та волонтери. Аби підтримати військових, до благодійного забігу також долучилися пересічні мешканці обласного центру та діти різного віку.

Спочатку стартували найменші – діти віком до 8 років, їх забіг на 300 метрів був особливо цікавим та емоційним. Наймолодшому учаснику лише 2,5 роки. На фініші спецпризначенці вручили дітлахам солодкі символічні медалі.

Дистанція забігу на 2,5 кілометри відзначалася масовістю її учасників, на старт вийшло майже тисяча бажаючих різного віку, найстаршому – 74 роки.

Всього у результаті проведеного заходу було зібрано 210 тисяч 692 гривні, за які захисниками-спецпризначенцями будуть придбані необхідні спеціальні засоби. Зокрема, 50 тисяч гривень надійшло від благодійного фонду «МИ ПОРУЧ» та 30 тисяч гривень – від колективу обласного комунального підприємства «Учбовий центр житлово-комунального господарства».

«Сьогодні вже другий рік поспіль символічно до Дня Героїв організовуємо забіг «Братерство сталевих 2.0» на підтримку еліти наших Збройних сил України – одного з формувань Сил спеціальних операцій. Від початку війни кожен на своєму місці й відповідно до своїх можливостей активно допомагає нашим захисникам. Спільними зусиллями ми демонструємо й надалі світові свою незламність і прагнення жити у вільній незалежній Україні. Проведення другого благодійного забігу – чергова змога продемонструвати учасникам не лише спортивну майстерність, а засвідчити єдність і прояв підтримки нашим захисникам. Віримо, що зібрана під час забігу допомога доповнюватиме загальнодержавну підтримку Збройних сил України. Цей благодійний захід – прояв вдячності нашим героям, які боронять Україну від окупантів»,- зазначила під час виступу голова обласної ради Віолета Лабазюк.  Також голова обласної ради подякувала співорганізаторам та всім учасникам благодійного заходу.

Учасники забігу пробігли дистанцію, позмагалися у швидкості бігу, сфотографувались, а найголовніше – своєю громадянською позицією і донатами підтримали Збройні сили України. І це вселяє впевненість в тому, що ми – сильна духом та тілом спортивна нація,  яка неодмінно переможе.

Після фінішу військові підрозділу Сил спеціальних операцій вручили учасникам забігу пам’ятні медалі.

За інформацією Хмельницької обласної ради

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook