Новини
Офіційно

Медики Хмельниччини взяли участь у Буковинському медичному ралі (ФОТО)

Вперше після повномасштабного вторгнення у Чернівецькій області відбувся ювілейний десятий Чемпіонат з екстреної медичної допомоги з міжнародною участю «Буковинські медичні ралі 2024». Участь у всеукраїнських змаганнях, які тривали з 22 до 24 травня цього року, взяла бригада комунального некомерційного підприємства «Хмельницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» обласної ради.

Також до ралі долучилися 25 команд з усіх регіонів країни – представники обласних центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф: 104 медики ЕМД з різних міст, понад 500 людей, дотичних до події, 250 гостей впродовж чемпіонату.

Цьогоріч вперше використовували унікальне симуляційне обладнання – манекени, які повністю відтворюють стан людини. Їх для навчання наших лікарів передала асоціація «Медична та благодійна допомога Франція-Україна».

Завдання чемпіонату відображали новий воєнний досвід України – масові травми, ураження вибухівкою тощо.

Під час змагань учасники демонстрували свої вміння надавати допомогу за протоколами країн ЄС, демонстрували свої навички в екстрених ситуаціях та виконували завдання наближені до реальних подій. Всі команди отримали позитивні емоції, поділилися власним досвідом, перейняли новий, повідомили у Хмельницькій обласній раді.

До всеукраїнських змагань були залучені працівники ДСНС, поліції та інших силових служб для створення реальних умов. Судді оцінювали:

  • правильність поставлених діагнозів пацієнтам;
  • фізичну витривалість;
  • проведення сортування пацієнтів;
  • надання екстреної медичної допомоги;
  • маневрування на спецтранспорті.

Бригада комунального некомерційного підприємства «Хмельницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» обласної ради посіла почесне 10 місце.

До слова, 27 травня відзначається міжнародний день екстреної медичної допомоги.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook