Новини
Суспільство

Мешканці Хмельниччини придбали дров майже на 40 мільйонів гривень

У Подільському лісовому офісі розповіли, як мешканці Хмельницької області готуються до опалення своїх будинків в наступний осінньо-зимовий період. Цього року, зазначають лісівники, твердого палива люди вже придбали більше, ніж у 2023-му.

Як свідчить аналіз даних реалізації твердого палива, за 5 місяців минулого року у трьох областях, що входять до структури Подільського лісового офісу, було придбано 122 тисячі кубометрів дров. Від початку цього року вже зроблено замовлень на 132,5 тисячі кубометрів деревини.

За кількістю придбаних дров Хмельниччина – на другому місці: лісівники реалізували їх 46,5 тисячі кубометрів. Тоді як буковинці придбали 66 тисяч кубометрів, а мешканці Тернопільщини – 20 тисяч кубометрів. При цьому тверде паливо на Хмельниччині – найдешевше: 1 куб коштує 826 гривень, у Чернівецькій області – 835 гривень, а от у Тернопільській області дрова обходяться найдорожче – 997 гривень за куб. Можливо, тому їх там купують менше.

У Подільському лісовому офісі пояснили, чому дрова краще купувати влітку:

  • Якість дров. За літо й осінь дрова належно висохнуть, отже тепловіддача буде набагато краща. До того ж зараз люди без проблем можуть знайти підхожу деревину – асортимент влітку великий.
  • Низька ціна. Ціна на дрова влітку приємніша. Восени попит збільшується, отже дрова коштуватимуть дорожче.
  • Доступна доставка. Людям не потрібно чекати своєї черги, як це часто буває під час опалювального сезону. Влітку організувати доставку значно простіше.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook