Новини
Дозвілля

Обираємо похідні сандалі для комфорту навіть у найскладніших обставинах

Трекінгові або спортивні сандалі – відмінний варіант взуття для пригод у теплу погоду чи походів складною місцевістю. Далі розповідаємо все, що вам потрібно знати про особливості вибору цього взуття.

Сандалі чоловічі спортивні – відмінна альтернатива похідним черевикам або кросівкам влітку. Вони мають таке ж зчеплення, довговічність і амортизацію, але забезпечують більшу повітропроникність, краще підходять для вологих умов і, як правило, мають меншу вагу.

Переваги спортивних сандаль

На відміну від звичайного літнього взуття, такого як шльопанці, похідні сандалі зазвичай мають більшу підтримку, щоб протистояти пересіченій місцевості та потенційним небезпекам, з якими можна зіткнутися під час хайкінгу.

Трекінгові сандалі зазвичай мають міцну конструкцію ремінця та застібки, які фіксують ногу. Крім того, їх товста підошва зі зчепленням створена для максимальної стійкості на слизьких та нерівних поверхнях. Вони виготовлені з дихаючих матеріалів, таких як синтетичні тканини, сітка або натуральна шкіра.

Похідні сандалі бувають різних стилів та дизайнів, включаючи моделі з відкритим, закритим носком та гібридні моделі, які поєднують у собі найкращі характеристики сандаль та кросівок.

Ключові моменти, на які слід звернути увагу при купівлі трекінгових сандалів

  1. Яким типом місцевості ви будете подорожувати?

Різні похідні сандалі призначені для певних типів місцевості, тому важливо вибрати пару, яка підходить для умов, з якими ви зіткнетеся:

  • Якщо ви гуляєте по кам’янистій місцевості, шукайте сандалі з міцним тракторним протектором, надійною посадкою і захисним носком, що запобігає травмуванню.
  • Для походів по мокрій та слизькій місцевості необхідні сандалі з водостійким або швидковисихаючим верхнім матеріалом, нековзною підошвою та гарною фіксацією на стопі, що забезпечує утримання мокрої ноги на місці.
  1. Як довго триватиме похід?

Тривалість походів безпосередньо залежить від ступеня амортизації та підтримки, яку мають ваші похідні сандалі. Це, своєю чергою, допоможе знизити втому та запобігти травмам ніг.

  • Для коротших походів (кілька годин) рекомендується використовувати легкі та гнучкі спортивні сандалі з тонкою підошвою, що забезпечує краще відчуття землі.
  • Для тривалих походів будуть потрібні більш щільні версії з підтримувальною устілкою та м’якою міжпідошвою.
  1. Яка у вас форма ноги і чи маєте ви проблеми зі стопами?

Погана посадка може призвести до дискомфорту чи травми. Ширина ноги або форма склепіння стопи матимуть великий вплив на посадку сандаль. Приміряючи різні моделі, зверніть увагу на їхню ширину, висоту та загальний комфорт.

Деякі спортивні сандалі призначені для людей з плоскостопістю, підошовним фасціїтом або бурситом. Зазвичай вони мають підтримку склепіння стопи, амортизацію в п’яті та передній частині, а також ширший носок. Деякі з них також оснащені знімними устілками, що дає можливість додати ортопедичні вставки.

  1. Чи доведеться вам стикатися з вологими умовами?

Оскільки мокра поверхня часто буває слизькою, важливо вибрати трекінгові сандалі з міцною гумовою підошвою та глибокими виступами для кращого зчеплення. Крім того, сандалі з таких матеріалів, як неопрен або синтетична шкіра, відштовхують воду та швидко сохнуть. А моделі з сітчастим або перфорованим верхом дозволяють воді швидко витікати і перешкоджають натиранню шкіри.

  1. Який ваш бюджет?

Різниця в цінах на похідні сандалі здебільшого зумовлена відмінностями у матеріалах їх виготовлення. Взуття з синтетичних тканин або шкіри нижчої якості, як правило, дешевше, ніж версії із високоякісної шкіри або інших матеріалів преміум-класу. Крім того, варіанти з більш сучасними функціями, такими як водонепроникність або додаткова амортизація, також коштують дорожче.

Майте на увазі, що дорожчі сандалі зазвичай виявляються міцнішими та зручнішими, а також забезпечують кращу підтримку, що в кінцевому підсумку може стати гарантією більш комфортних походів та меншої кількості проблем зі стопами.

Якщо ціна для вас є важливим фактором, але ви віддаєте перевагу якості, відвідайте каталог інтернет-магазину «Міратон», де ви знайдете брендові вироби за доступною вартістю.


Реклама
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook