Новини
Бізнес

Скорочення експорту зернових культур прогнозують на Хмельниччині

Повномасштабне вторгнення негативно вплинуло на економіку країни. Від неспроможності продавати продукцію за кордон потерпають аграрії. Проте засіювати поля вони продовжують.
Але показник експорту дійшов до критичної межі – 20-21%. Тож на складах Хмельниччини наразі – понад мільйон тонн минулорічного вражаю.

Загальна площа сільськогосподарських угідь на Хмельниччині – 1 мільйон 215 тисяч гектарів, з яких 320 – озимих та 875 – ярих культур. Перевагу аграрії надали ячменю, пшениці, гороху, вівсу, кукурудзі, соняшнику, сої, цукровому буряку, гречці, картоплі та овочам. На складах залишається ще гречка. У цьому посівному сезоні дві з половиною тонни було не досіяно.

Найбільшу площу займає кукурудза. Найменшу – гречка. Очікують хороший урожай, сої, озимої пшениці та ріпаку. Тенденцію наступного засіву визначить закупівля підприємствами цьогорічного.

Попри зниження експорту, аграрії Хмельниччини працюють і надалі та підтримують показник попередніх років. Тож зернових культур вистачить і для українців, і для продажу за кордон.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook