Новини
Події

Двоє мешканців Хмельницького отримали нагороду ДонорUA Awards 2024

88 донорів крові стали лауреатами щорічної премії ДонорUA Awards, яку вручали вже вчетверте. Подія відбулася 8 червня у Radisson Blu Hotel на Подолі. Нагороду присуджували донорам, зареєстрованим на платформі ДонорUA, які мають кількість підтверджених донацій, що співвідноситься з державними званнями.

72 донори стали Почесними, здавши кров понад 40 разів, і 16 людей, які мають понад 100 донацій, отримали статус Заслужених донорів. Нагороди отримали зокрема двоє Почесних донорів з Хмельницького – Валерій Галузинський та Сергій Татарніков.

Донорство крові має бути регулярним: від цього фактора залежить і стабільність запасів крові, і її безпека та якість. Адже регулярні донори свідомі своєї місії та відповідально ставляться до свого здоров’я. А ще регулярне донорство — це про місію. Люди, які впродовж років діляться кров’ю, аби рятувати життя – джерело світла і натхнення для нас. Кров ніде не виготовляється і не продається, тож ваша допомога – безцінна, – прокоментувала Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

46 з 88 номінованих донорів змогли відвідати церемонію особисто, й отримали нагородну статуетку та подарунки від партнерів ДонорUA. Решта лауреатів отримають свої нагороди поштою. На церемонії нагородили також донорські команди, що мають найбільшу спільну кількість донацій у системі DonorUA for Teams. Спільноти Donor_IF, «Кровʼяна гільдія воїнів» та UrsusDonor здали кров понад 1000 разів кожна. Найбільше з корпоративних команд здавали кров працівники МХП.

Подію відвідали державний секретар міністерств охорони здоров’я України Дмитро Слободянюк та голова профільного Комітету ВРУ Михайло Радуцький, які привітали донорів та подякували за їхній внесок у стійкість країни.

Для гостей події виступали струнний квартет Національної філармонії України, бандурист гуртів «Тінь сонця» та «Зґарда», соліст Національного оркестру народних інструментів України «НАОНІ оркестра» Владислав Ваколюк, співачка, фольклористка, учасниця Голосу Країни 11, фронтвумен гурту «Зґарда» Юлія Вітранюк та стендап-комік Макс Вишинський.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook