Новини
Кримінал

На Хмельниччині чоловік вдарив ножем військовослужбовця ТЦК

Про надзвичайну подію, що сталася у мікрорайоні Книжківці в обласному центрі, повідомили у Хмельницькому обласному ТЦК та СП. Під час перевірки документів у військовозобов’язаних групою оповіщення Хмельницького РТЦК та СП, на одного з військовослужбовців напав місцевий житель.

Громадянин 1984 року народження дістав ніж та поранив військовослужбовця у ліве плече зі сторони спини. Група оповіщення вжила заходів щодо затримання правопорушника та викликала наряд поліції. По прибуттю правоохоронці серед речей порушника виявили заборонену речовину та шокер.

За результатом роботи слідчо-оперативної групи ГУ НП в Хмельницькій області, порушника затримали за вчинення злочину, відповідальність за який передбачено статтею 125 КК України. На місце події прибула карета “швидкої допомоги”, військовослужбовця госпіталізували до військового шпиталю для надання фахової медичної допомоги. Загрози життю військовослужбовця немає. Тривають слідчі дії.

У Хмельницькому обласному ТЦК та СП нагадали, що військовослужбовці ТЦК та СП, які беруть участь або організовують оповіщення військовозобов’язаних, відповідно до законодавства є спеціальним суб’єктом, який виконує службові обов’язки під час правового режиму воєнного стану. Відтак образи, опір або перешкоджання їхній діяльності – матимуть наслідки, а порушники нестимуть адміністративну чи кримінальну відповідальність. Особовий склад ТЦК та СП, включно з їх ротами охорони – укомплектовані переважно військовослужбовцями, які втратили здоров’я на війні та визнані непридатними до проходження служби в бойових частинах.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook