Новини
Кримінал

У Хмельницькому викрили схему незаконного переправлення ухилянтів через кордон

За процесуального керівництва прокурорів Хмельницької обласної прокуратури двом особам повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення громадян через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, мешканці м. Хмельницького налагодили схему незаконного переправлення через державний кордон чоловіків призовного віку. Вони виготовляли підроблені документи про встановлення II групи інвалідності та надавали консультації щодо порядку та місця перетину кордону. Цю «послугу» оцінювали у 3000 доларів США. Під час передачі частини грошових коштів зловмисників затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.

За результатами обшуків за місцями проживання затриманих та у приміщенні магазину, де вони працювали, вилучено грошові кошти у сумі 3 100 доларів США та 5 840 євро, мобільні телефони, компютерну техніку, медичну документацію та чорнові записи.

До суду скеровано клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у виді тримання під вартою, повідомили у прокуратурі Хмельницької області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook