Новини
Екологія

У Хмельницькому модернізовують сміттєзвалище

На Хмельницькому полігоні твердих побутових відходів (ТПВ) вже розпочалися роботи з будівництва сучасних очисних фільтрувальних споруд.

Як повідомив заступник міського голови Микола Ваврищук на своїй сторінці у Facebook, проєкт реалізується консорціумом компаній UAB “Arionex LT” з Литви та “Rotreat Abwasserreinigung” з Австрії.

Наразі активно проводяться підготовчі заходи, спрямовані на встановлення ємностей для збору фільтрату та накопичувачів очищених стічних вод. Також вже влаштовуються автомобільні дороги, що забезпечить зручний доступ до будівельного майданчика.

Згідно з календарним графіком робіт, найближчим часом планується початок монтажу зовнішніх електричних мереж та встановлення самих очисних фільтрувальних споруд. Цей етап відіграє ключову роль у забезпеченні ефективної роботи комплексу.

Фінансування проєкту здійснюється за рахунок грантів Європейського банку реконструкції та розвитку та Інвестиційної платформи сусідства ЄС. Ці кошти спрямовані на модернізацію інфраструктури, зменшення впливу на навколишнє середовище та підвищення якості життя місцевого населення.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook