Новини
Суспільство

У Хмельницькому проведуть акцію, присвячену безвісти зниклим військовим

98 акцій підтримки родин військовополонених та безвісти зниклих військовослужбовців відбулось у місті Хмельницькому.

Вчора, у п’ятницю, 28 червня, чергова акція відбулась у середмісті. Півсотні учасниць закликали перехожих хмельничан та гостей міста долучитись до інформаційної боротьби та підтримати родини, які чекають рідних з ворожого полону.

Стартуючи у серпні 2022 року ми не сподівались, що акції підтримки “Поверніть Героїв з полону” будуть проводитись так довго. Тепер, майже два роки, вся наша спільнота чекає обмінів полоненими. На жаль, вони відбуваються вкрай рідко і звільняють дуже мало українців. Та ми маємо надію, що хоча б одна сім’я з нашої спільноти отримає радісну звістку“, – сказала координаторка акції Леся Стебло.

За її словами, під час крайнього обміну щасливий дзвінок отримала одна мама зі спільноти учасниць акції.

Ми щиро радіємо кожному звільненому українцю, адже це дає надію іншим“, – наголосила пані Леся.

Під час акції учасники просять перехожих зробити світлину акції і розмістити у своїх соціальних мережах з хештегом #ПовернітьГероївЗПолону, відмітивши якомога більше друзів, таким чином поширивши інформацію про український супротив ворогу, незламність народу і єдність фронту та тилу.

Наступна акція, яка відбудеться 5 липня буде присвячена зниклим безвісти військовослужбовцям. Наразі кількість зниклих безвісти становить офіційно майже 38 тисяч осіб – це та цифра, яка внесене до Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, згідно із заявами, які подали рідні. Така кількість – це населення невеликого містечка“, – закликала приєднатись до акції Леся Стебло.

Організатори просять членів родин зниклих безвісти на цьому зібранні розповісти історії своїх близьких, доля яких наразі не відома, а також принести пару їхнього взуття як символ очікування і надії.

Нагадуємо, мирні акції “Поверніть Героїв з полону” проходять у центрі Хмельницького (біля ТЦ Дитячий світ) щоп’ятниці з 12:00 до 13:00.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook