Новини
Офіційно

Конференція щодо захисту прав людей відбулася у Хмельницькому

Сьогодні у Хмельницькому відбулася регіональна конференція «Шлях гідності: об’єднуємо зусилля для захисту прав людей», яку провели представництво Уповноваженого ВРУ з прав людини в Хмельницькій області спільно з ГО “МОЖУ” за підтримки обласної військової адміністрації. Взяла участь у конференції керівниця апарату ОВА Оксана Вжешневська.

Сьогодні ми проводимо конференцію, щоб об’єднати наші зусилля на шляху до захисту прав людини, адже гідність та права людини є фундаментальними цінностями, які лежать в основі нашого суспільства. Без їх дотримання неможливий розвиток жодної країни чи громади, – наголосила посадовиця, розпочинаючи зустріч.

Так, Оксана Вжешневська розповіла присутнім, що в умовах дії режиму воєнного стану Хмельницька обласна військова адміністрація продовжує роботу, спрямовану на захист прав громадян. Особливу увагу приділяють питанням захисту прав тих, хто постраждав внаслідок збройної агресії проти України, прав дитини та сім’ї, постраждалих від повномасштабної агресії російської федерації, підтримки для постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі тощо.

Наразі в області створено та введено в роботу 80 спеціалізованих служб соціального спрямування. Серед них – притулки для постраждалих від домашнього насильства, денні кризові центри соціально-психологічної допомоги, мобільні бригади, спеціалізовані служби первинного соціально-психологічного консультування, кризові кімнати цілодобового перебування, а також кабінет корекційно-реабілітаційних послуг.

Представниця Уповноваженого ВРУ з прав людини в Хмельницькій області Оксана Кізаєва зазначила, що представництво тісно співпрацює із Хмельницькою обласною військовою адміністрацією. Зокрема, представники Уповноваженого залучені до складу обласної Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

Продовжуючи роботу конференції учасники обговорили напрацювання представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Хмельницькій області за попередні роки, підбили підсумки щодо проведеної роботи та окреслили цілі на майбутнє.

За інформацією пресслужби Хмельницької ОВА


PR
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook