Новини
Події

Допомогу в отриманні COVID-сертифіката хмельничани можуть отримати в гіпермаркеті

П’ятий на Хмельниччині і перший в обласному центрі пункт Команди підтримки Дії запрацював від учора у гіпермаркеті “Епіцентр”, де днями відкрили також центр вакцинації населення. Тепер хмельничани, разом з вакциною, зможуть отримати консультацію щодо роботи додатку та допомогу в отриманні COVID-сертифікату. У перший день роботи послугами волонтерів у пункті Команди підтримки Дії скористалися близько десятка хмельничан.

Всього у Хмельницькій області заплановано відкрити 15 пунктів Команди підтримки Дії: по 4 у Шепетівському та Кам’янець-Подільському районах, 7 – у Хмельницькому районі.

На відкриття у Хмельницький завітав керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік, який протягом тижня відвідує міста України та перевіряє роботу пунктів підтримки Дії.

У пункті підтримки працюють волонтери, які покроково пояснюють, як встановити та користуватися додатком у телефоні. Тим же, у кого мобільні не підтримують такі функції, допомагають створити особистий кабінет на вебпорталі diia.gov.ua та отримати сертифікат з QR-кодом.

За словами Мстислава Баніка, наразі чимало людей вперше починають користуватися додатком, оскільки хочуть мати в телефоні COVID-сертифікат чи COVID-сертифікат про одужання.

Не менш важливим є надання консультацій у разі, якщо COVID-сертифікат не показується або якщо у медичних даних допущена помилка. Команда підтримки роз’яснить, куди потрібно звернутись та що зробити, для того, щоб COVID-сертифікат згенерувався у Дії, – пояснив керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифрі.

Як розповіли волонтери, які надавали послуги у новому пункті Команди підтримки Дія, вчора до них по допомогу звернулося 8 хмельничан. Найчастіше допомоги люди потребували з авторизацією у додатку. Також хмельничан цікавило, як підтягнути в Дію іноземні сертифікати.

Пункт підтримки в “Епіцентрі працюватиме щодня з 10.00 до 16.00. Надалі у місті планують відкрити у ТЦ «Агора», в «Либідь Плазі» та у Центрі вакцинації на Володимирській, 92, – розповів начальник управління цифрової трансформації Хмельницької ОДА Костянтин Дєтковський. Та додав, що головна потреба наразі – у волонтерах, які зможуть надавати допомогу на пунктах підтримки.

На сьогодні у Хмельницькій області вже працює 4 пункти Команди підтримки Дії, всі – у Кам’янець-Подільському районі.

Крім запланованих 15 пунктів підтримки, у владі області розглядають можливість їх функціонування у центрах вакцинації та консультування громадян у Центрах надання адміністративних послуг, – повідомив заступник голови Хмельницької ОДА Володимир Білик, який також брав участь у відкритті першого в обласному центрі пункту Команди підтримки Дії.

Ми докладемо усіх зусиль, щоб люди мали можливість отримувати якісну консультативну, методичну і практичну підтримку і без проблем користувались послугами, які надаються у нашій країні, – наголосив Володимир Білик.

За інформацією пресслужби Хмельницької ОДА.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook