Новини
Здоров’я

На Хмельниччині утилізують 4000 доз вакцини та отримають ще 20 тисяч

Понад 4 тисячі доз вакцини AstraZeneca, вилученої з пунктів щеплень на Хмельниччині, мають намір утилізувати. Натомість в області очікують поставку нової партії вакцини цього ж найменування в кількості 20 тисяч доз.

За словами головної спеціалістки департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА Світлани Лукаш у вилученого препарату закінчився термін дії, тож використовувати його більше не можна.

Ми її всю передали на базу для централізованої утилізації. Найближчими днями очікуємо в область нову поставку AstraZeneca. Має прибути 20 тисяч доз цієї вакцини», – прокоментувала Світлана Лукаш журналістам сайту Є.

За інформацією Хмельницької ОДА, за минулу добу в Хмельницькій області зроблено 6671 щеплення від COVID-19. 2007 осіб зробили перше щеплення, 4664 завершили вакцинацію. Загалом від початку вакцинальної кампанії медпрацівники зробили 786551 щеплення від COVID-19.

За інформацією пресслужби МОЗ України, Хмельницький обласний Центр контролю та профілактики хвороб отримає 440 наборів для проведення ПЛР-досліджень на COVID-19.

Другу партію з 6,6 тисячі наборів для проведення лабораторних досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції для виявлення SARS-CoV-2, що дозволять провести 633 тис. досліджень, отримано в рамках співпраці між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії та Ірландії. 

Перша партія складалася з 6 250 наборів для проведення 600 тисяч досліджень. Її отримали 8 вересня і всю розвезли по регіонах. 6 грудня ДП Медичні закупівлі України отримало другу партію наборів, яку 8 грудня направили в обласні центри контролю та профілактики хвороб МОЗ, в тому числі і на Хмельниччину.

COVID-статистика Хмельниччини

Станом на 8 грудня у Хмельницькій області виявлено 390 нових випадків захворювання:

  • 219 – Хмельницький район
  • 82 – Шепетівський район
  • 89 – Кам’янець-Подільський район

Лікується від коронавірусу 9892 особи, з них 8578 – амбулаторно. Завантаженість ліжкомісць з киснем по області складає 45,3%. В лікарнях перебувають 1314 хворих, 91 – з підозрою.

Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 в області – 3079. Зареєстровано 21 летальний випадок:

  • 12 – Хмельницький район
  • 4 – Шепетівський район
  • 5 – Кам’янець-Подільський р-н

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook