Новини
Кримінал

Мешканці Хмельниччини здали в оренду неіснуючий котедж в Карпатах

Заплативши чималу суму передплати за оренду житла у популярному місті-курорті на Гуцульщині, мешканка Летичева, приїхавши туди, не знайшла не лише будинку, а й навіть вулиці, на якій він мав бути розміщений. Тож, замість гарно провести час на відпочинку у зимових Карпатах, жінка тепер змушена спілкуватися з поліцією та допомагати з розшуком шахраїв, які її ошукали.

Не кожен українець може дозволити собі взимку відпочивати за кордоном, тож люди шукають варіанти як провести зимові канікули в межах країни. Так само не всі готові звертатися до агенцій, які професійно займаються підбором житла, зокрема, на зимових курортах. Люди шукають варіанти, як винайняти помешкання для зимового відпочинку самі, і не завжди це виходить вдало. Адже шахраї не відпочивають ніколи і постійно вгадують все нові схеми, за допомогою яких можна обдурити довірливих туристів.

Спроба самостійно дистанційно винайняти житло для відпочинку в Яремчі закінчилася для 31-річної мешканки одного з сіл Хмельниччини невдало. До відділу поліції у Летичеві жінка звернулася із заявою про те, що її ошукали невідомі особи, з якими вона домовилася про оренду котеджу. Інформацію про нього потерпіла знайшла на одному з популярних сайтів е наприкінці листопада. Будинок їй сподобався, тож жінка зателефонувала за вказаним номером, домовилася про дату приїзду і перерахувала обумовлену суму – п’ять тисяч гривень.

Проте, приїхавши на відпочинок в Яремче з подругою, вона не знайшла там ні котеджу, ні вулиці з такою назвою. Тож обом жінкам довелося повертатися додому із зіпсованим настроєм та перспективою пошуку шахраїв, які не лише вкрали кошти, а й зіпсували відпочинок на Гуцульщині жінкам.

Як повідомили у поліції Хмельницької області, за фактом шахрайства відкрите кримінальне провадження. Слідчі дії тривають.

У поліції ж радять бути уважними, самостійно домовляючись про оренду житла в чужому місті. Не поспішати, перевірити наявність відповідної вулиці у місті, переконатися, що опубліковані у мережі фото відповідають дійсності.

За можливості, перед тим, як переказувати гроші, радять правоохоронці, краще поїхати на місце та на власні очі побачити, що ви орендуєте. Якщо немає такої можливості – попросити знайомих. Або ж вимагати в орендодавців надіслати чим більше фото з різних ракурсів. Також не зайве попросити копії документів та почитати відгуки про відпочинок у коментарях.

Нагадаємо, на період зимових свят Укрзалізниця пустила через територію Хмельниччини додаткові поїзди, якими можна дістатися гірських курортів в Україні.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook