Новини
Здоров’я

На Хмельниччині зростає рівень захворюваності на COVID-19

Протягом тижня у Хмельницькій області фіксують поступове збільшення кількості лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. Якщо станом на понеділок, 17 січня, було виявлено менше, ніж 70 хворих, то станом на сьогодні, 20 січня, ця цифра зросла більше, ніж вдесятеро. Наразі Хмельниччина перебуває у “жовтій” зоні, проте практично всі сусідні області вже змінили забарвлення на “помаранчеве”. За словами очільника МОЗ, в Україні почався черговий спалах захворювання на COVID-19.

Всього від початку пандемії в області зареєстровано 151932 лабораторно підтверджені випадки COVID-19. Нові 768 випадків захворювання виявлено:

  • 484 – Хмельницький район
  • 159 – Шепетівський район
  • 125 – Кам’янець-Подільський р-н

Лікуються 5524 особи, з них 4876 – амбулаторно. Завантаженість ліжкомісць з киснем по області складає 33,4%. В лікарнях перебувають 648 хворих, 63 – з підозрою.

Одужало 178 осіб:

  • 110 – Хмельницький район
  • 31 – Шепетівський район
  • 37 – Кам’янець-Подільський р-н

Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 в області – 3435. Зареєстровано 3 летальних випадки – по одному в кожному районі області.

За минулу добу в Хмельницькій області зроблено 1978 щеплень від COVID-19. 823 особи зробили перше щеплення, 933 – два щеплення. Загалом від початку вакцинальної кампанії медпрацівники зробили 881100 щеплень від COVID-19. Всього двома дозами щеплено 425113 осіб, також 116 осіб отримали додаткову дозу вакцини та 2152 оcоби вже щеплені бустерною дозою.

Нетішин пішов на “дистанційку”

У Нетішинській громаді, враховуючи погіршення ситуації із захворюваністю на коронавірус, на позачерговому засіданні Нетішинської міської комісії з питань ТЕБ і НС було вирішено запровадити з 24 по 31 січня дистанційну форму навчання в закладах загальної середньої освіти.

Дистанційну форму занять ввели також у закладах культури та позашкільних закладах освіти та культури – з 21 січня по 31 січня.

Нагадали також про правила роботи продовольчих та непродовольчих ринків, продовольчих та непродовольчих, кіосків, магазинів, супермаркетів, гіпермаркетів, спортивних залів та фітнес-центрів – виключно за умов розрахунку – 1 людина на 10 квадратних метрів. У барах, ресторанах, кафе тощо дозволено приймати відвідувачів при наповненості закладу на 50%, з розрахунку не більше 4-х осіб за столиком та дотримання відстані 2-х метрів між столиками.

Новий спалах коронавірусу в Україні вже розпочався

Голова МОЗ Віктор Ляшко заявив, що Україні розпочався спалах коронавірусу. Найскладніша ситуація у західній частині країни.

Вчора, 19 січня, було зафіксовано 18 479 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Це свідчить, що в Україні розпочався спалах. Епіцентр спалаху – західна Україна. Найбільш ускладнена епідситуація – в Івано-Франківській області, – зазначив Ляшко.

Негативна динаміка спостерігається також у Чернівецькій, Львівській та Тернопільській областях.

Станом на 20 січня карта рівнів епідемічної небезпеки в Україні виглядає так:

За “ковідну” тисячу українці віком 60+ зможуть купити ліки

Кабмін України дозволив українцям віком від 60 років витрачати 1000 гривень за вакцинацію на придбання ліків. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Дозвіл поширюється на препарати, що були включені до Державного реєстру ліків. Згідно з ухвалою Кабміну, програма запрацює 24 січня.

Отримати тисячу гривень за вакцинацію зможуть також діти віком 12-17 років.

Термін дії COVID-сертифікатів скоротили

За інформацією МОЗ, термін чинності «зелених» COVID-сертифікатів в «Дії» скорочено з 365 до 270 днів. Зміни стосуються цифрових сертифікатів усих трьох типів документа:

  • внутрішнього
  • іноземного
  • міжнародного

COVID-сертифікт буде чинний 9 місяців від моменту отримання другої дози щеплення.

Сформувати цифровий сертифікат для щеплених бустерною дозою від COVID-19 у застосунку «Дія» стане можливо наприкінці січня.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook