Новини
Інфраструктура

Хмельниччину відвідав Голова Держлісагентства України (ФОТО)

З робочим візитом у Хмельницькій обласні перебуває Голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець. Питання роботи підприємств лісової галузі в умовах воєнного стану розглянули на засіданні колегії Держлісагентства.

Наразі до лав збройних сил та інших воєнізованих підрозділів України вступило майже 5,5 тисяч лісівників. 17 працівників загинули за час війни, 20 – отримали поранення. Для потреб армії передано 32 об’єкти нерухомого майна та 521 одиниця автотранспорту.

За попередніми підрахунками, шкода, завдана державним підприємствам, становить 13,2 млрд грн. Знищено нерухомого майна на суму 30,5 млн дол. Пошкоджено нерухомого майна на суму 21,5 млн дол. Знищено рухомого майна на суму 10,5 млн дол. Пошкоджено рухомого майна на суму 3,5 млн дол. Знищено офісного майна на суму 3,5 млн дол. Пошкоджено пристроїв та механізмів на суму 4,5 млн дол. Прямі збитки, завдані лісовій екосистемі, становлять 135,5 млн дол. Непрямі (відкладені у часі) збитки, завдані лісовій екосистемі, становлять 53,6 млн дол. Збитки, завдані екосистемним послугам, які надаються лісами, 185 млн. дол. Збитки, пов’язані з поверненням лісових екосистем до безпечного ведення в них лісогосподарської діяльності (розмінування, очищення від військової техніки тощо), становлять 5,0 млн дол. Але ми продовжуємо працювати далі на результат. Перед нами багато викликів, які ми маємо подолати. Головне – підтримувати економіку країни, над чим ми зараз активно працюємо,йдеться в повідомленні Юрія Болоховця.

Цієї весни лісівники області висадили 2,1 млн деревних рослин у рамках програми Президента “Зелена країна”. Що стосується заготівлі, на Хмельниччині переймають досвід передових країн світу, впроваджують нові технології, шукають шляхи вдосконалення усіх процесів лісогосподарського виробництва в умовах регіону. На підприємствах області уже працюють потужні Харвестери та Форвардери. Харвестери залучають на рубках головного користування. За один робочий день механізм заготовляє від 100 до 150 кубометрів деревини. Форвардер використовують на лісозаготівельних роботах. Він збирає, навантажує та доставляє сортименти від місця заготівлі до дороги, лісовоза або складу.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook