Новини
Красилівська міська

Мініпроєкт з працевлаштування переселенців реалізуватимуть на Хмельниччині

Бригаду робітників, що складатиметься виключно з внутрішньо переміщених осіб, планують створити у Красилівській громаді. Зроблять це в рамках реалізації бізнесового мініпроєкту, який буде втілюватися у життя в рамках ініціативи “Сильні громади наближають перемогу”.

Бригаду робітників створять на базі комунального підприємства “Красилівське підприємство теплових мереж”. Займатиметься вона наданням населенню послуг з ремонту: житла, будівель та споруд, електрообладнання, системи водопостачання та водовідведення.

Необхідне для роботи обладнання: електробетонозмішувач, електроінструмент, мініекскаватор – придбають за кошти (10 тисяч євро), які виділить на реалізацію проєкту шведська компанія «SKL International».

За словами очільниці громади Ніли Островської, проєкт, метою якого є соціальна та гуманітарна підтримка внутрішньо переміщених осіб та розвиток місцевої економіки у воєнний час, дасть можливість створити нові робочі місця для ВПО та суттєво підсилить комунальне підприємство.

Красилівська громада – одна з дев’яти, де будуть реалізовуватися такі проєкти. Угоду про співпрацю між міською тергромадою, комунальним підприємством та Шведським агентством з міжнародного співробітництва та розвитку «Sida» підписали вчора, 21 червня.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook