Новини
Освіта

Школи у Хмельницькому не планують переводити на дистанційне навчання 22-24 лютого

Попередньо у владі Хмельницького заявили, що не рекомендуватимуть навчальним закладам міста переходити на дистанційну форму навчання в період з 22 до 24 лютого. У МОН же рекомендують школам по всій Україні проводити у ці дні навчання онлайн.

У Кам’янці-Подільському вже прийняли рішення про переведення шкіл громади на дистанційне навчання 23 та 24 лютого. Пояснили це необхідністю убезпечити дітей у дні, коли загроза масованих ракетних обстрілів з боку ворога, який часто прив’язує їх до “знакових” дат, досить висока.

У владі Хмельницького дотримуються іншої думки. За словами заступника Хмельницького міського голови Михайла Кривака, рекомендувати школам змінювати режим роботи влада не планувала. Пояснюють це тим, що загроза ракетних обстрілів існує щодня. Тому відповідальність за рішення, яким чином навчатимуться діти, переклали на їхніх батьків. Іншими словами, відправляти дитину до школи чи залишати її вдома найближчими днями батьки мають вирішувати самостійно.

Також Михайло Кривак зауважив, що невідомо, де дітям буде безпечніше – у школі чи вдома. Аргумент: вдома не завжди хмельничани спускаються в укриття, в школі ж це станеться обов’язково.

Тим часом у МОН школам рекомендують перейти на дистанційну форму навчання не лише 23 та 24 лютого, а й 22.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook