Новини
Події

У Хмельницькому встановили пам’ятник Героям Небесної сотні

У День Незалежності  у Хмельницькому відбулося урочисте відкриття монументу загиблим Героям Небесної сотні. До останнього день і час відкриття меморіалу не оголошували, але роботи підрядники встигли закінчити вчасно. На відкритті пам’ятника  героям Хмельниччини,  які боролися за свободу і гідність українців і віддали своє життя за наше майбутнє, було велелюдно. Святково вбрані  люди з букетами квітів, національними прапорами  прийшли вшанувати пам’ять своїх земляків.

Міський  голова Олександр Симчишин у своєму виступі сказав,  що це – святе місце для хмельничан. Олександр Сергійович згадав  поіменно усіх полеглих у революції гідності.

Монумент на  честь Героїв Небесної сотні  являє собою стилізоване крило, на якому викарбувані обличчя героїв.

Священники освятили пам’ятник.

Переможець конкурсу на кращий проект  увіковічнення героїв небесної сотні був визначений ще восени 2014 року.  Перемогу отримала робота Романа Албула і нині покійного Миколи Мазура. Тоді ж визначилися і з місцем облаштування пам’ятного меморіалу  – це перехрестя вулиця Героїв Майдану і Соборної. Проект доопрацьовували у Києві, після чого були виділені кошти на встановлення пам’ятника.

Автор: Алла Самойленко