Новини
Надзвичайні події

В Славуті зловили браконьєра

На території області триває операція “Нерест”. А працівники поліції продовжують виявляти браконьєрів — цього разу в Славуті. У сітки зловмисника потрапило більше 100 рибин, чим природі завдали збитків на суму близько 5000 гривень.

17 квітня о 13:30 годині до чергової частини Славутського відділу поліції надійшло повідомлення від одного із місцевих жителів про те, що невстановлена особа здійснює незаконний вилов риби на річці «Утка» по вулиці Приміській.

Працівники поліції виїхавши на місце пригоди з’ясували, що незаконний вилов риби здійснював 54-річний славутчанин . Попри заборону вилову риби у нерестовий період, вказаний громадянин знехтував усіма правилами та здійснював вилов риби на вказаній водоймі за допомогою сітки. У вказаного чоловіка було вилучено виловлену рибу різних видів, а саме 222 шт. карасів, 6 шт. карпів, 2 шт.. линка та 1 рак , ну і звичайно засоби лову риби.

За попередніми підрахунками своїми незаконними діями чоловік заподіяв шкоди навколишньому середовищу на суму 5000 гривень . На разі відомості внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 249 КК України (незаконне зайняття рибним, звіринним або іншим водним добувним промислом). З місця події було вилучено сітку для вилову риби, резиновий костюм та свіжовиловлену рибу.

Чоловіку загрожує штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого. На разі триває досудове розслідування.

Автор: Катерина Прокопець