Новини
Кримінал

Красилівський грабіжник поплатився за надмірну жадібність

Суд визнав провину 46-річного мешканця міста Красилів у вчиненні розбійного нападу.

У квітні 2015 року раніше судимий правопорушник разом зі спільником проник до житла красилівчанки, яка займалась реалізацією ювелірних виробів.

Застосувавши газові балончики й фізичне насилля щодо жінки та її малолітнього сина, зловмисники змусили власницю віддати їм кошти й цінності.

Отримані на понад 3,7 млн. грн. заощадження і ювелірні вироби розбійників не задовольнили. Зв’язавши жінку й дитину, нападники забрали мобільні телефони потерпілих і тільки тоді покинули місце злочину.

За повідомленням прокуратури Хмельницької області, попри наявність на обличчях грабіжників масок, у результаті досудового розслідування особи зловмисників було встановлено, а їх самих – затримано.

За результатами розгляду обвинувального акту у кримінальному провадженні Хмельницький міськрайонний суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушенння, передбаченого ч. 4 ст. 187 (розбій, поєднаний з проникненням у житло, вчинений за попередньою змовою групою осіб, спрямований на заволодіння майном в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Його засуджено до 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна та зобов’язанням відшкодувати потерпілій завдану майнову та моральну шкоду.

Кримінальне провадження щодо його спільника закрито у зв’язку із смертю останнього

Автор: Тетяна Правдива