Новини
Події

У День міста хмельничани змогли побути рятувальниками й поліцейськими

Масові розваги містян – це  зазвичай додаткове навантаження на рятувальників і правоохоронців. Проте й чудова можливість навчити значну кількість людей життєво важливим речам за умови цікавої подачі цієї інформації. Тож під час святкування Дня міста, 29 вересня, вогнеборці розгорнули у центрі Хмельницького пожежно-рятувальну техніку та спорядження. Усі охочі могли не тільки посидіти за кермом пожежного автомобіля, але й поміряти захисний спецодяг вогнеборців та зробити селфі на згадку.

Також цього дня піротехніки ДСНС виставили на розгляд публіки макети снарядів, бомб і мінометних мін, знайдених під час роботи. А завдяки засобам пошуку цих небезпечних предметів, захисним бронежилетам і шоломам, багато хто з юних містян міг відчути себе на декілька хвилин справжнім рятувальником.

Не поступилися надзвичайникам у винахідливості й правоохоронці. З нагоди 587-ої річниці з дня заснування Хмельницького поліція долучилась до квесту під назвою «Пізнай своє місто», організованого для дітей і підлітків.

За умовами гри, діти мали знайти місце розташування Головного управління обласної поліції, відвідати там музей органів внутрішніх справ і сфотографуватися в головних уборах поліцейських різних країн світу. Потрапивши до музею й побачивши там безліч цікавого, юні пінкертони вже жалкували про брак часу й обіцяли обов’язково повернутися сюди знову.

Підбиваючи підсумки квесту, заступник начальника ГУНП в Хмельницькій області Валентин Білянський зазначив:

«Нехай краще молодь приходить до поліцейських відділків з пізнавальною метою, щоб побачити і дізнатися про щось цікаве і корисне, аніж їх сюди приводитимуть вчинені правопорушення. Переконаний, що ті, хто знає історію Хмельницького, зроблять все можливе, щоб його майбутнє було ще кращим».

Автор: Тетяна Правдива