Новини
Кримінал

На Хмельниччині жінка заплатила за збільшення терміну ув’язнення

Прокуратура Хмельницької області продовжує викривати факти надання неправомірної вигоди. Так, у вересні цього року було задокументовано факт її надання правоохоронцю.

Намагаючись уникнути кримінальної відповідальності за вчинення злочину, пов’язаного із незаконним обігом наркотичних речовин, жителька Старокостянтинова спробувала підкупити заступника начальника – начальника сектору кримінальної поліції Старокостянтинівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області за три тисячі гривень.

Про це правоохоронець повідомив своє керівництво. Під час дачі хабара громадянку було викрито й затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, а кошти вилучено.

За результатами досудового розслідування кримінального провадження зібрано достатньо доказів вчинення особою кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 309 (незаконне виготовлення, придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту) та ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України.  Обвинувальний акт направлено для розгляду до суду.

Довідково:

Частина  2 ст. 309 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 2 до 5 років, а санкція ч. 3 ст. 369 – позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

 

 

Автор: Тетяна Правдива