Новини
Культура

В юнацькій бібліотеці збирали валізу Гаррі Поттера

В обласній бібліотеці для юнацтва відбувся  квест за мотивами книги Джоан Роулінг «Гаррі Поттер і філософський камінь» для учнів ліцею № 17.

Команди, назви яких відповідали назвам факультетів Школи магів – «Гріффіндор» та «Пуффендуй», отримали завдання від чарівників-бібліотекарів. В усіх відділах бібліотеки, які на час квесту  були перейменовані відповідно до змісту книги,  треба було знайти підказки. Юні слідопити  рухалися вздовж провулка Дірявий казан та по алеї Діагон,  завітали до крамниць «Совиний Торгівельний Центр Айлопс», «Мантії для всіх оказій від мадам Малкін», «Казани всіх розмірів», а також у книжкову крамницю «Флоріш і Блотс». У Хранительки совиної пошти діти придбали кілька екземплярів газети «Щоденний віщун», а у Хранительки  спогадів отримали пляшечку зі спогадами.

На всіх зупинках  маршруту читачі відповідали на запитання з книги, дізнавались відповіді за допомогою дзеркальця та вогню, слухали гімн Хогвардсу. Спільними зусиллями команди склали пазл  – фото Гаррі Поттера, перевірили, чи зібрані всі речі для навчання в школі магів і отримали від «магів»-бібліотекарів льодяники з різними смаками.

 

Автор: Тетяна Правдива