Новини
Здоров’я

Через грип у Нетішині обмежили масові заходи: епідпоріг перевищено на 42%

У Нетішині обмежили проведення культурно-масових заходів у зв’язку з різким підвищенням захворюваності на грип та ГРВІ. Обмеження триватимуть з 9 по 11 січня включно в позашкільних закладах освіти та закладах культури.

За інформацією міськвиконкому, тільки за один день – вівторок, 8 січня, за медичною допомогою звернулись 100 нетішинців (45 дітей та 55 дорослих), одного хворого на грип шпиталізували. Загалом, до стаціонару медсанчастини станом на 9 січня 2019 року було госпіталізовано 28 осіб, у 8 з них – захворювання на грип типу “А”. На стаціонарному лікуванні перебуває 11 хворих.

Ситуація погіршувалась з початку року: упродовж першого тижня 2019 року в Нетішині зареєстрували 598 випадків захворювання. Епідемічний поріг перевищено на 42,14%. З 5 по 7 (включно) січня було зареєстровано 149 випадків захворюваності (84 – у дорослих та 65 – у дітей).

У зв’язку з ситуацією, комунальним закладам міста рекомендовано прости дезінфекційні заходи в гуртожитках міста; закладам громадського харчування та торгівлі – суворо дотримуватись санітарно-гігієнічного, протиепідемічного та дезінфекційного режиму. Керівникам та власникам аптечної мережі міста потрібно підтримувати необхідний запас антивірусних препаратів, протигрипозної вакцини та дезінфекційних засобів.

Кількість хворих щоденно будуть моніторити, а чергове засідання спеціальної робочої групи призначено на п’ятницю, 11 січня 2019 року. На ньому проаналізують стан захворюваності в місті на грип та ГРВІ та приймуть відповідні рішення щодо посилення заходів убезпечення від захворюваності на грип.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS