Новини
Кримінал

На Хмельниччині судитимуть жінку, яка незаконно набрала собі земельних ділянок

На Хмельниччині судитимуть жінку, яка незаконно приватизувала землі державної власності. Вона вносила неправдиві відомості щодо наявності права на безоплатну приватизацію землі. Про це повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

“Мешканка Волочиського району, приховуючи факт одержання землі в межах норм безоплатної приватизації, повторно безоплатно набула у власність для ведення особистого селянського господарства ще дві земельні ділянки загальною площею 3,5 га та вартістю близько 176 тис. грн”, – йдеться у повідомленні.

За результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів вчинення вказаною особою кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст.190 КК України  (шахрайство, що завдало значної шкоди потерпілому, та вчинене повторно).

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено для розгляду до суду.

Зазначимо, що Конституцією України та Земельним кодексом України кожному громадянину гарантується право на безкоштовне отримання земельної ділянки у визначених законом розмірах. Зокрема, для ведення особистого селянського господарства безоплатна передача землі із фондів державної та комунальної власності здійснюється у розмірі не більшому ніж 2 га.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS