Новини
Здоров’я

На Хмельниччині будівництво корпусу лікарні завершилось через 30 років

У Городку відкрили новий лікувальний корпус центральної районної лікарні. Його забезпечили сучасною технікою, яка, за словами місцевих, не завжди є в обласному центрі. Попри те, що споруда стоїть три десятиліття, стіни міцні та надійні, запевняє головний лікар Микола Дралюк:

«Це надзвичайно теплий та просторий будинок, із сучасною вентиляцією, сантехнікою та оснащенням. Тепер я точно вам можу сказати – ми готові до реформи медичної галузі, адже з таким приміщенням, відділеннями це вже не страшно. І я переконаний, що в майбутньому такі корпуси будуть абсолютно у всіх районах, адже так і повинно бути. Я хочу подякувати кожній людині, яка причетна до завершення будівництва нашого лікувального корпусу».

Новий корпус лікарні ще декілька років тому був мрією, яка не могла стати реальністю. Приміщення стояло без добудови, а братися за ремонтні роботи, які вартували мільйони, було нікому. Допоки не прийшов сюди працювати народний депутат України Олександр Герега. До нього неодноразово зверталися з проханням посприяти у реконструкції приміщення і таки отримали таку потрібну та бажану допомогу.

«Я дуже добре пам’ятаю той момент, коли було прийняте рішення про завершення будівництва цього лікувального корпусу. Олександр Володимирович тоді поставив лише одне завдання – заклад має бути найсучасніший, забезпечений усією необхідною апаратурою. Ми добре знаємо, що персонал у нашій лікарні висококваліфікований, тут є лікарі, які зможуть надавати необхідну допомогу на найвищому рівні. І насправді, всі ті зусилля, які були докладені, – не були марними, адже сьогодні ми з впевненістю можемо сказати, що ми це зробили»,  –  відзначила під час урочистого відкриття корпусу перший заступник голови Хмельницької обласної ради Неоніла Андрійчук.

За сприяння народних депутатів України Олександра Гереги та Андрія Шиньковича на будівництво медичної установи було спрямовано 27 мільйонів гривень з державного бюджету. Ще понад 3 мільйони гривень  виділено з району та 2 мільйони 380 тисяч гривень – з обласної скарбниці. Долучився до зведення медзакладу і депутатський фонд Олександра Гереги, виділивши 18 мільйонів.

«Ця лікарня належить до тих об’єктів, в які мало хто вірив. Але попри це – ми його сьогодні відкриваємо і віддаємо на служіння людям. І таких об’єктів у нас в Городку є ще немало. І наше головне завдання – дати життя ще не одній споруді, які були закинуті з часів іншої епохи. І я вважаю, що це наш громадянський обов’язок», – наголосив народний депутат України Олександр Герега.

Відкриття корпусу – свято не лише для медичного персоналу, а й для усіх мешканців району. Адже, кажуть, тепер умови тут кращі, ніж в обласному центрі.

Це далеко не перший медичний заклад, який запрацював на Хмельниччині з початку 2019 року. А відтак це свідчить про розвиток та правильний напрямок роботи керівництва держави, зазначив голова Хмельницької ОДА Вадим Лозовий:

«Багато людей вже не вірило, що за цих тридцять років завершиться будівництво і відбудеться відкриття цей корпус лікарні. Багато людей зневірилось, але, як би не було важко, особливо в період, коли країна в стані війни, ми продовжуємо  будувати, відкривати та розвивати наш край. Ми продовжуємо впроваджувати започатковані Президентом реформи, у нас відбуваються зміни не лише в медичній галузі. Хоча саме медична сфера за значенням є друга після оборонної для нашої держави».

Після урочистого відкриття молоді спеціалісти, які не так давно розпочали свій лікарський шлях, на знак миру випустили в небо білих голубів, а всі присутні на святі змогли пройтися коридорами закладу, аби оглянути умови в яких перебуватимуть пацієнти.


PR
Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS