Новини
Події

Хмельницькі студенти показали свою любов до рідної мови

З нагоди Міжнародного дня рідної мови у світлиці Народного Дому «Просвіти» відбулося молодіжне зібрання на тему: «О, рідне слово, хто без тебе я…».
Його учасники – студенти Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії та Хмельницького торговельно-економічного коледжу відзначили, що рідна мова для кожного народу – це, направду, Божий дар.
Історію відзначення цього Дня нагадала присутнім відповідальний секретар «Просвіти» Наталя Солодка, а голова Товариства Зоя Діденко наголосила на тому, що українська мова займає достойне місце у світовому мовному контексті завдяки українській діаспорі.
Викладач української мови та літератури  коледжу Ольга Рибчинська цікаво розповіла про вплив української мови на зарубіжних письменників. Зокрема, на Райнера-Марію Рільке.
Студенти читали вірші про мову відомих українських авторів. Особливо натхненно прозвучала власна поезія Аліни Балицької в авторському виконанні.
Учасники зібрання були одностайними в тому, що рідна мова кожного народу – це мова серця і душі, яка єднає народ у націю та створює державу.
Джерело: сайт міської ради

Автор: Алла Самойленко