Новини
Інфраструктура

На Хмельниччині водії фур заплатили понад 22 тисячі євро за руйнування доріг

З початку 2019 року під час проведення заходів габаритно-вагового контролю на Хмельниччині перевірили 1365 транспортних засобів, виявили 139 фактів порушення габаритно-вагових параметрів. За це нараховано плату за проїзд у розмірі 22624 євро. Про це йшлося під час засідання Координаційної ради з безпеки дорожнього руху при облдержадміністрації, повідомляє прес-служба.

Як йшлося під час засідання, на території області функціонує 8 майданчиків для здійснення габаритно-вагового контролю, які потребують ремонту, також гостро стоїть питання нестачі чисельності працівників управління. Крім того, існує ряд проблемних питань і у законодавчому забезпеченні діяльності Укртрансбезпеки.

Т.в.о. голови обласної державної адміністрації Володимир Кальніченко наголосив, що вжиття заходів по забезпеченню безпеки дорожнього руху на автошляхах області – це щоденна робота, до якої мають бути залученні не тільки відповідні служби, а й усі учасники дорожнього руху. Також за словами посадовця, не слід залишати осторонь питання збереження тих доріг, які сьогодні відремонтували чи побудували заново. Тому Володимир Ілліч наголосив, що необхідно вжити усіх заходів в частині обмеження руху автотранспорту, коли цього потребує температурний режим, а також забезпечити постійне функціонування комплексу габаритно-вагового контролю на автодорогах загального користування області.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS